25 Eylül 2024 Çarşamba

Uluslararası Koalisyon: Qamişlo'daki hava saldırısını biz yapmadık

Qamişlo'da Suriye askerlerine ait noktaya düzenlenen hava saldırısına ilişkin açıklama yapan Uluslararası Koalisyon, saldırının kendilerine ait uçaklar tarafından yapılmadığını belirtti.

Suriye askerlerinin bulunduğu Qamişlo'nun güneyinde yer alan Til Birak ilçesine bağlı Girê Zeheb köyündeki kontrol noktası sabah saatlerinde savaş uçakları tarafından bombalandı.

Saldırıya ilişkin yazılı açıklama yapan Uluslararası Koalisyon "Uluslararası Koalisyon güçleri ve Demokratik Suriye Güçleri, IŞİD'le mücadele kapsamında Til Zeheb köyü yakınlarında rutin güvenlik devriyesi gerçekleştirmiş, Suriye rejimine ait bir noktanın yakınlarından devriye ekiplerine ferdi silahlarla ateş açılmıştır. Devriye ekipleri kendini savunmak için açılan ateşe karşılık vermiştir. Koalisyon güçleri herhangi bir hava saldırısı gerçekleştirmemiş, koalisyon güçleri üyeleri herhangi bir zarar görmemiştir. Devriye ekipleri üslerine dönmüştür. Olay hakkında inceleme devam etmektedir" dedi.

Suriye'nin resmi haber ajansı SANA, saldırının koalisyon güçlerine ait savaş uçakları tarafından gerçekleştiğini duyurmuş, saldırıda bir Suriye askerinin öldüğünü, 2'sinin ise yaralandığını kaydetmişti.