22 Eylül 2024 Pazar

Ulaştırma Bakanı 'YHT sinyalizasyon sistemi var mıydı?' sorusuna yanıt vermedi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Ankara'da 9 kişinin ölümüyle sonuçlanan YHT kazası ilgili açıklama yaptı. Bakan Turhan, trenlerde sinyalizasyon olup olmadığı ile iligli soruyu beğenmeyince "Bu doğru bir soru değil" diyerek cevapsız bıraktı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Ankara'da 9 kişinin ölümüyle sonuçlanan YHT kazasına ilişkin açıklama yaptı, ancak gazetecilerin sorusuna cevap vermedi.
 
Kaza ile ilgili soruşturmanın devam ettiğini ve sinyalizasyon sisteminin demir yollarında son birkaç yıldır tesis edilmeye başlandığını söyleyen Bakan Turhan, "Sinyalizasyon sistemi demir yolu işletmeciliği için olmazsa olmaz bir sistem değil. Bu sistemin olmamasından dolayı demir yollarında işletme yapılamaz diye bir şey yok. Sinyalizasyon olmadığı için bu kaza oldu gibi değerlendirmeler yapanlar doğru bir değerlendirme yapmıyor'' dedi.
 
Bakan Turhan, ''Bu trenlerde bu sistem var mıydı?'' sorusuna ise ''Bu soru doğru bir soru değil'' yanıtını verdi. Beğenmediği soruların gelmesi üzerine Bakan, başka soru almadan ayrıldı.
 
9 kişinin yaşamını yitirdiği kazada sefer yapan yapan YHT, 24 Haziran seçimleri döneminde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından açılmıştı. Açılıştan önce raylar ve duraklarla birlikte tüm sistemin yenilendiği ancak sinyalizasyon sistemi yapılmadığı ortaya çıkmıştı. 12 Nisan’da sinyalizasyon sistemi eksik olarak açılan YHT seferlerin telefonla veya telsizle idare edildiği açığa çıktı.