22 Eylül 2024 Pazar

Ulaş Yurdakul eğlence olsun diye katledilmiş

Mahkeme, Balıkesir Kepsut L Tipi Hapishanesi'nde ?Kürt olduğu için' öldürülen Ulaş Yurdakul'un katillerinin nedensiz ve eğlence olsun diye katlettiğini açıkladı.
Balıkesir Kepsut L Tipi Hapishanesi'nde kaldığı koğuşta, 1 Ocak 2017 tarihinde Kürt olduğu için adli tutuklu tarafından linç edilerek öldürülen Ulaş Yurdakul'un katili 9 sanık hakkında açılan davanın son duruşması geçtiğimiz 21 Kasım'da görülmüş ve mahkeme kararını açıklamıştı.
 
Balıkesir 1. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti katillerden Nihat Şen, Serkan Evran, Recep Okumuş ve İbrahim Armagan'a "Canavarca hisle veya eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme" suçundan ayrı ayrı ağırlaştırmış müebbet hapis cezaları verdi. Aynı suçlama yöneltilen İdris Çakmak, Bülent Kocaman ve Mehmet Alkan'ın, bu suçu işlediklerine dair yeterli delil elde edilememesi nedeniyle beraatlerine karar veren mahkeme, katillerden Aydın Zararsız ve Murat Sevim'e de "İşlenmekte olan bir suçu yetkili makamlara bildirmeme" gerekçesiyle 1'er yıl hapis cezaları vermişti.
 
OLAY ANLATILDI
 
Mahkeme heyeti, 21 Kasım tarihli kararına ilişkin gerekçeli kararını açıkladı. Gerekçeli kararda, olayın nasıl meydana geldiği şu şekilde anlatıldı: 
 
Kamera görüntülerini inceleyen raporda Ulaş Yurdakul'u zorla yatağının üstüne atan Serkan Evran, Mevlist Mevlit Sağlam, Nihat Şen, Serkan Evran, İbrahim Armağan'ın tekme, yumruk ile defalarca saldırdığı ve sayıma gelen görevlilerin Yurdakul'u yatarken gördüğü ve herhangi bir müdahalede bulunmadığı aktarıldı.
 
İdris Çakmak'ın Yurdakul'u saldırıdan kaynaklı yatağına tuvaletini yaptığı ve öğlen saatlerinde ise Nihat Şen, Serkan Evran ve Recep Okumuş tarafından tekrar saldırıya uğradığı ve saat 13.04'de görevliler aracılığı ile hastaneye götürüldüğü kaydedildi. Görevlileri çağırmadan önce katillerin etrafı temizlediği ve Yurdakul'un otopsi raporunda "genel beden travmasına bağlı, sternum ve kosta kırıkları ile birlikte iç organ ve orta-küçük çaplı damar yaralanmasından gelişen iç kanama" sonucu hayatını kaybettiği ifade edildi.
 
NEDENSİZ VE EĞLENCE OLSUN DİYE ÖLDÜRMÜŞLER
 
Gerekçeli kararda katillerden Nihat Şen, Serkan Evran, Recep Okumuş ve İbrahim Armagan'a verilen cezaların gerekçesi olarak "Şiddeti teamül haline getirip, bu şiddeti aynı sanığa karşı ve nedensiz bir şekilde eğlence olsun saiki ile eylemi işleme amaçları" olarak belirtilerek "canavarca hisle öldürmek" suçundan ceza verildi.