30 Eylül 2024 Pazartesi

Ulaş Alankuş için İzmir'de taziyeler kabul ediliyor

ESP İzmir İl Örgütü, komünist savaşçı Ulaş Alankuş için taziyeleri kabul ediyor. Alankuş'un mücadelesinin sürdürüleceği belirtilen taziyenin son günü olan 11 Ağustos'ta anma etkinliği düzenlenecek.

Komünist savaşçı Ulaş Alankuş için ESP İzmir İl Örgütü'nde taziyeler kabul ediliyor. HDP il ve ilçe yöneticileri ile PM üyeleri, yurtsever gençler taziye ziyaretinde bulundu.

Taziyede söz alan HDP yöneticisi, Ulaş Alankuş'un halkların şehidi olduğunu vurgulayarak mücadelesinin halklara yol gösterdiğini söyledi. Faşizmin devrimcilerin cenazelerinden korkusunun boşuna olmadığını belirten HDP yöneticisi, şehitlerin anısına bağlılığın mücadeleyi yükseltmekten geçtiğini ifade etti. 

Yurtsever gençler ise mücadelenin şehitlerin can feda direnişi ile sürdüğünü belirterek Ulaş'ın halkların birleşik mücadelesini büyüttüğünü söyledi.

ESP adına yapılan konuşmada ise Ulaş'ın genç yaşta mücadele ile tanışan bir devrimci olduğu, genç yaşına rağmen mücadelenin nerede ihtiyaç varsa orada olduğu, faşizme öfkesini mücadeleyi daha da büyütmenin kaldıracı yaptığı belirtildi. Suruç katliamının hesabını sormak için yüzünü özgür alanlara dönmesinin bunun somut bir örneği olduğu ifade edilen konuşmada Ulaş başta olmak üzere şehitlerin izinden yürüme, öfkeyi devrimci kararlılıkla bileme kararlılığı dile getirildi.

Taziyenin son günü olan 11 Ağustos saat 19.00'da anma etkinliği düzenlenecek.