30 Eylül 2024 Pazartesi

ESP: Ebu Gazi, Ebu Ziyad ve Abdul Rahman Abdul Aal yoldaşlar ölümsüzdür!

FHKC liderleri Ebu Gazi, Ebu Ziyad ve Abdul Rahman Abdul Aal'ın siyonist İsrail tarafından katledilmesine tepki gösteren ESP, "Büyük ve görkemli bir direnişin ve özgürlük düşünün yapıcıları ve savaşçıları olan yoldaşlarımız, Filistin davasının ve kurtuluş mücadelesinin yenilmezlik andı olarak ölümsüzleştiler" ifadelerini kullandı.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), katil İsrail tarafından Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta düzenlenen suikast saldırısında Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) Askeri Güvenlik Departmanı Sorumlusu Muhammed Abdel Aal (Ebu Gazi), FHKC'nin Lübnan'daki askeri lideri Emad Odeh (Ebu Ziyad) ve FHKC savaşçısı Abdul Rahman Abdul Aal'ın katledilmesine ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Büyük ve görkemli bir direnişin ve özgürlük düşünün yapıcıları ve savaşçıları olan yoldaşlarımız, Filistin davasının ve kurtuluş mücadelesinin yenilmezlik andı olarak ölümsüzleştiler.

"Yoldaşlarımızın siyonist işgale ve emperyalist saldırganlığa karşı direnişleri ve duruşu biz devrimci sosyalistler başta gelmek üzere bu topraklardaki işçi ve emekçilerin, ezilenlerin aynı bilinç açıklığı ile net ve ikirciksiz Filistin direnişine sahip çıkması; siyonist işgalcilere, azmettiricileri emperyalistlere ve bölgedeki işbirlikçilerine karşı mücadele çağrısıdır.

"FHKC Askeri Güvenlik Departmanı Sorumlusu Muhammed Abdel Aal (Ebu Gazi), FHKC'nin Lübnan'daki askeri lideri Emad Odeh (Ebu Ziyad) ve FHKC savaşçısı Abdul Rahman Abdul Aal yoldaşlar ölümsüzdür! Filistin direnişi kazanacak, emperyalizm ve siyonizm yenilecek!"