25 Eylül 2024 Çarşamba

Uçar: Yeni yaşamı kuranlar sizi devirmeye geliyor

Pazarcık'ta halkla buluşan Yeşil Sol Partililer, deprem felaketini yaratan iktidarı göndereceklerinin altını çizerek, "Yüzde 1'lik bir kesim zengin olsun diye bize reva gördükleri bu hayatı birlikte değiştireceğiz" dedi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Maraş merkezli depremlerin merkez üssü Pazarcık'ta halkla buluştu. Pazarcık ilçe örgütü olarak kullanılan konteynerin önündeki buluşmaya, Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk ve Yeşil Sol Parti milletvekili adayları katıldı.

Çok sayıda kişinin bir araya geldiği buluşma heyetin karşılanması ve halaylarla başladı.

ÖZTÜRK: HELALLEŞME YOK, HESAPLAŞMA VAR
DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, depremde çok sayıda can kaybının yaşanmasının esas sorumlusunun AKP iktidarı olduğunu vurguladı. "Onlarla helalleşme yok, hesaplaşma var" diyen Öztürk, 14 Mayıs'ın tarihi bir gün olduğunu söyledi. AKP zihniyetini sandıklarda göndereceklerinin altını çizen Öztürk, "Bu diktatörü, zalimi gönderebilmek adına Emek ve Özgürlük ittifakı olarak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğimizi ilan ettik. Bir oy Kılıçdaroğlu'na bir oy Yeşil Sol Parti'ye diyoruz. Biz üçüncü yoluz, onurlu barışın mücadelesi veren Yeşil Sol Parti'yiz. Yeşil Sol Parti'nin etkili olması için 100 vekil çıkarması gerekiyor" dedi.

UÇAR: SİZE NE O KOLTUKLAR NE DE İKTİDAR HELAL
Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, depremin acısını paylaştıklarını söyleyerek, bu acıyı bir tek iktidarın yaşamadığını kaydetti. Pazarcık'ta hala çok sayıda enkazın bulunduğuna işaret eden Uçar, deprem bölgesinde Kürtlerin ve Alevilerin olduğu yerlerde ayrımcılık yaptığına dikkat çekti. "Buna rağmen yeni bir yaşam kuranlar, güçlü bir irade koyanlar var. Onlar da sizi devirmeye, değiştirmeye geliyor" diyen Uçar, deprem koordinasyonlarına kayyum atanmasına da tepki gösterdi.

İktidarın depremden günler sona Adıyaman'da helallik istediklerini hatırlatan Uçar, "Verdik mi, vermiyoruz sevgili arkadaşlar. Yaşama hakkı bile vermeyen bu iktidara ne o koltuklar helal ne de iktidar helal" dedi. Yerel yönetimlere kayyum atanmasaydı depremin acılarının daha hızlı atlatılabileceğine işaret eden Uçar, iktidar cenahının seçimleri darbe olarak niteleyen sözlerine tepki gösterdi.

'HALKIN İRADESİNDEN KORKUYORLAR'
İktidarın halkın iradesinden korktuğunun altını çizen Uçar, iktidarın bu ülkeyi savaş ülkesine çevirdiğini vurguladı. Uçar, şöyle devam etti: "İnsanlar aç iken İHA ve SİHA, araç üretmekle övünüyorlar. İnsanlar yataklarına aç giriyorlar. Yüzde 1'lik bir kesim zengin olsun diye bize reva gördükleri bu hayatı birlikte değiştireceğiz. Dağlarımız, ormanlarımız, sularımız yabancı şirketlere peşkeş çekildi. Toplumun dışında, toplumun karşısında olan herkese söz verdiler, o yüzden korkuyorlar ve kazanmak istiyorlar. Biz sizlerle birlikte sözümüzü kurduk. Buradayız, birlikte değiştireceğiz. Buradayız, kadınlarla birlikte değiştireceğiz. Buradayız, gençlerle birlikte değiştireceğiz."

Seçimlerin kritikliğini vurgulayan Uçar, "Halkların, kadınların, Türkiye'de yaşayan bütün toplumsal kesimlerin, emekçilerin özgür ve eşit yaşayabileceği bir Türkiye mümkün. Bunu sizlerle beraber kurmak istiyoruz. Parlamento seçimlerinde adresimiz Yeşil Sol Parti, adresimiz ağacımız. Parlamentoda güçlü olmak, her birimizin güçlü olması demek" ifadelerini kullandı.