25 Eylül 2024 Çarşamba

Uçar: Mücadelemizi bir kazanıma dönüştüreceğiz

Yeşil Sol Parti Eskişehir'de halk buluşması gerçekleştirdi. Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, her alanda sürdürdükleri kadim direnişi Yeşil Sol Parti'yle bir kez daha zafere ulaştıracaklarını söyledi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Eskişehir'in Odunpazarı ilçesinde halk buluşması gerçekleştirdi. Buluşmaya Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekili Murat Çepni ve çok sayıda kişi katıldı.

KOÇAK: DEMOKRATİK CUMHURİYETİ İNŞA EDECEĞİZ
Yeşil Sol Parti Eskişehir İl Eşsözcüsü Ceren Koçak, Türkiye'de yaşanan çoklu krizlere dikkat çekerek böyle bir süreçte 14 Mayıs seçimlerinin önemine dikkat çekti. "Önümüzde sadece iki seçenek var. Ya faşizme dur diyeceğiz veya faşizm daha da kurumsallaşacak" diyen Koçak, demokrasi, özgür ve eşit geleceğin teminatı olarak Meclis'te çok daha güçlü yer alacaklarını söyledi. "Çoğulcu bir siyasal sistemde yerel demokrasi, demokratik ve ekolojik toplumsal cinsiyet eşitliği, özgürlük ve insan hakları ilkelerini esas alarak demokratik cumhuriyeti inşa edeceğiz" diyen Koçak, mutlaka kazanacaklarının altını çizdi.

GÜMÜŞTAŞ: BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ
ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, kritik bir seçim atmosferinden geçtiklerini söyledi ve "Bizi buraya, bu mevzilere getiren çok önemli bir direnişimiz var. Bu direnişte kaybettiğimiz bütün şehitlerimizi, ölümsüzlerimizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Zindanlarda direnen, onlarca yılı göze almış, direnişi sürdüren tutsaklarımızı da selamlıyorum. Bu direnişin böyle bedelleri oldu ve bu bedeller üzerine siyasetimizi inşa ederek sözümüzü kuruyoruz" ifadelerini kullandı.

AKP-MHP faşizminin 20 yıllık iktidar birikimine rağmen derin bir krize girdiğini kaydeden Gümüştaş, bu krizi derinleştirenin üçüncü cephenin yarattığı direniş geleneği ve siyaset olduğunu ifade etti. AKP-MHP faşist rejiminin 2015'ten bu yana Kürtlerin ve antifaşistlerin direnişini tasfiye edip yok ederek bir gelecek inşa etmeye çalıştığını söyleyen Gümüştaş, şöyle devam etti: "Bugün bu faşist rejimin halklarımıza, kadınlara, gençlere, emekçilere verecek hiç bir şeyi kalmadığı gibi seçimden sonrası için de inandıracak hiçbir vaadi kalmamıştır. Partimizin yarattığı bu gerçek ve halklarımızın ona sonsuz ihtiyacını tek tek insanların yüreklerinde yaratmak ve anlatmak gerek. Mutlaka başaracağız. Alanlardan çok güçlü sesler yükseldiğinden emin olabiliriz. Enkaz altından kopup gelenlerin ahlarıyla bir değişim süreci yaşıyorlar. Bu birleşik mücadeleyi yeniden yükselteceğimize inanıyorum. Birlikte başaracağız, birlikte değiştireceğiz."

ÇEPNİ: GÖREVİMİZ FAŞİZME KARŞI MÜCADELEYİ YÜKSELTMEKTİR
HDP milletvekili Murat Çepni, barajları yıka yıka bugünlere geldiklerini söyledi ve yeni yaşamı inşa etme göreviyle karşı karşıya olduklarını belirtti.  Çepni, "Yeşil Sol Parti nerede bir isyan ve özgürlük talebi varsa, onun odağıdır. Şimdi görevimiz faşizme karşı mücadeleyi yükseltme görevidir. Kazanmanın tek yolu Yeşil Sol Parti'nin etrafında kenetlenmektir. Tüm halkımıza sözümüz şudur ki: Bir taraftan seçim çalışmalarını yürütürken bir taraftan da örgütlülüğümüzü büyütmek gerekiyor. Kendi gücümüze sarılmak göreviyle karşı karşıyayız" ifadelerini kullandı.

UÇAR: RANTA BULAŞMIŞ BU SİYASETİ DEĞİŞTİRECEĞİZ
"AKP-MHP iktidarı döneminde ama öncesinde de yolsuzluğa, ranta, talana; toplum karşıtı her şeye bulaşmış bir siyaset var karşımızda" ifadelerini kullanan Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, bu siyaseti demokrasi lehine değiştirmeye aday olduklarını söyledi. Seçimden seçime hatırlanan bir halk gerçekliği olduğunu vurgulayan Uçar, Diyarbakır merkezli operasyona tepki gösterdi.

Operasyonla gözaltına alınanların sanatçılar, gazeteciler, hukukçular ve demokratik siyaset için mücadele eden siyasetçiler olduğuna dikkat çeken Uçar, şöyle devam etti: "Bu operasyon bir anlamda seçim kumpası ama bir anlamda da aslında karşısına almış oldukları direniş mecralarıyla ilgili bu iktidarın kurduğu ilişki. Yeni değil, seçim sürecinden önce de biz bu operasyonlara tanıklık ettik. Operasyon ve gözaltı mevcut tek adam rejiminin fotoğrafıdır. Bu operasyonlara rağmen, bütün gözaltı ve tutuklamalara rağmen içeride de dışarıda da mücadeleyi ve direnişi yükselten fotoğraf da bizim fotoğrafımız. Bu fotoğrafla yeni dönemi sizlerle birlikte inşa etmek için yola çıkmış bulunuyoruz."

Tek adam rejimini değiştirme iddiasını taşıdıklarını söyleyen Uçar, mevcut iktidarın elinde şiddet dışında bir mekanizma kalmadığının altını çizdi. Tek adam rejimiyle saldırıların yaygınlaştığını belirten Uçar, "Aynı saldırı merkeziyle karşı karşıyayız ve bu tek merkeze karşı ortak mücadeleyi tarif ettik. Hem Emek ve Özgürlük İttifakı olarak hem de Kürt Özgürlük ve Demokrasi İttifakı olarak" dedi.

'HER ALANDA SÜRDÜRDÜĞÜMÜZ DİRENİŞ YÖNETMEYE ADAY'
Dün Çernobil Katliamı'nın 37'nci yıl dönümü olduğunu hatırlatan Uçar, Akkuyu'daki jandarma saldırısına tepki gösterdi. Uçar, "Ekoloji mücadelesi karşısında mevcut iktidarın yürüttüğü rant politikasına karşı ciddi bir direniş var. Bu direnişin içinde gençler, kadınlar var. Bu mücadelenin büyümesine inanan herkesin olduğu bir gerçeklik var. Bu rant ve talan politikasına karşı bizler bir direniş örgütledik" ifadelerini kullandı. İktidarın saldırdığı her alanı direnişe çevirdiklerinin altını çizen Uçar, "Bu direniş bugün kazanmaya, Türkiye siyasetine yön vermeye, söz söylemeye ve yönetmeye aday" dedi.

Arkalarında çok kadim ve güçlü bir mücadele olduğunu söyleyen Uçar, Yeşil Sol Parti'yi zaferin durağı yapacaklarını kaydetti. Eskişehir'in bir öğrenci ve gençlik kenti olduğunu vurgulayan Uçar, iktidarın gençliği yoksulluğa, geleceksizliğe mahkum ettiğini ve siyasete katılımını engellediğini dile getirdi. "O yüzden biz gençlere bir gül bahçesi vadetmiyoruz ama kuracağımız yeni dönemde, kuracağımız gül bahçesinde ortak hareket etmeyi vadediyoruz. Hatta onların öncü olmasını istiyoruz. Buradan da genç arkadaşlarımızı bu siyasetin öznesi olmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullanan Uçar, 14 Mayıs seçimlerinin kritik olduğunu ifade etti.

'KAPI KAPI DOLAŞIP YEŞİL SOL PARTİ'Yİ ANLATALIM'
Kayyum rejimine, kumpas davalarına ve halkın gösterdiği direnişe işaret eden Uçar, kazanmanın bir zorunluluk olduğunu söyledi. Uçar, şöyle devam etti: "Bize düşen kapı kapı dolaşıp Yeşil Sol Parti'yi anlatmak, sandığa gidip oyumuzu kullanmak, oyumuza sahip çıkmaktır. Ayrıca her birimiz en az iki oy kazandırmalıyız. Bugüne kadar büyük bedellerle yürüttüğümüz mücadelenin bir kazanıma evrilmesi gerekiyor. Bu sonuçta halkın kazanmasıdır. Bu seçim iki güç arasında yürütülüyor, iktidar ile toplum arasında yürütülüyor. Toplum kararını vermiş durumda; siyaseti değiştirmek ve siyasetin öznesi olmak için ciddi adımları var, ciddi müdahalesi var. Biz de bu sürecin ancak yürütücüsü ve emekçisi olabiliriz. Bir aradayız ve birlikte kazanacağız. Hepimizin yolu açık olsun."