25 Eylül 2024 Çarşamba

Uçar: İktidarı biz kadınlar göndereceğiz

Elbistan'da halkla buluşan Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, "Bu mücadele her birimizin mücadelesi. Yokluğumuz üzerine iktidarını kuran güçlere kurucu olduğumuzu göstermemiz lazım. Bizim mücadelemiz parlamentoda değil, sokaklarda, her yerde" dedi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Maraş'ın Elbistan ilçesinde halk buluşması gerçekleştirdi. Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk ve milletvekili adayları, halaylar ve "Jin jiyan azadi" sloganlarıyla karşılandı.

Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, depremin acılarının ortak olduğunu söyledi. "Türkiye'de biz iki afet yaşadık. Birinci doğal afet ikincisi masadan kalkmayan bir iktidarla karşı karşıya kaldık" diyen Uçar insanların temel ihtiyaçlarının karşılanmadığını, göçe zorlandıklarını vurguladı.

"Bu seçim hesap sorma seçimi. Bizi enkaz altında bırakan, kendileri sefa süren, helalleşmeyi kendisine hedef edinen bu iktidardan hesap sormak zorundayız. Türkiye'de Kürt ve Alevi kimliğimiz inkar edildi, bizlerden 'tür' diye söz ediyorlar. Sizin ferasetiniz Kürt halkının ve Alevi halkının kadim dilini anlamaya yetmez" ifadelerini kullanan Uçar, iktidarın operasyonlarla seçimlere asıl darbeyi yaptığını söyledi. Bu darbeye karşı mücadele eden yüz binler olduğunu vurgulayan Uçar, "Biz o sandığa halaylarımızla, zılgıtlarımızla, 'Jin Jiyan Azadi' sloganlarımızla gideceğiz ve bu iktidara kaybettireceğiz" dedi.

Uçar, şöyle devam etti: "Bu mücadele her birimizin mücadelesi. Yokluğumuz üzerine iktidarını kuran güçlere kurucu olduğumuzu göstermemiz lazım. Bizim mücadelemiz parlamentoda değil, sokaklarda, her yerde. Onlara rağmen Kürtler ve Aleviler inançlarını ve kimliklerini söylemekten vazgeçmediler. Bu iktidarı değiştirmeye geliyoruz. Eşit temsiliyet ve eşbaşkanlık gücünü bize veren siyasetimizle eril siyasete de müdahale edeceğiz. İktidarı esasen biz kadınlar göndereceğiz."