25 Eylül 2024 Çarşamba

Uçar: Halkların sesini Meclis'e taşıyacağız

Ardahan Damal Dernekleri Federasyonu ziyaretinde konuşan Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, partisinin programını aktardı. Uçar, "Sadece bugün itibariyle Türkiye'deki bütün demokrasi güçlerinin demokratik muhalefetin biriktirdiği bütün mirasın temsilliğini yürütmek talebimiz. O yüzden yaptığımız her şey eğer topluma değerse, topluma yol bulursa bir kazanıma dönüşecek" dedi. 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, İstanbul il Eşbaşkanı Beşer Çelik, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Eşbaşkanı Ferhat Encü, 3. bölge milletvekili adayları Çiçek Otlu, Dilek Odabaş, Celal Fırat ve Kerem Fırtına Esenyurt'ta Ardahan Damal Dernekleri Federasyonu ziyaret etti. 

Söz alan Uçar, 14 Mayıs seçimlerinin yalnızca iktidarın değişimi seçimi olmadığını belirtti. Uçar, "Çözüm ve müzakere süreci olarak tanımladığımız siyasetin kendisi kana, yoksulluğa, ranta, talana bulaştı ve gerçek sahiplerinin elinde değil" dedi. 

Siyasetin toplumla yapılması gerektiğini belirten Uçar, AKP-MHP iktidarının toplumdan ve halkların taleplerine uzaklaştığını, halkları kutuplaştırdığını kaydetti. 

Restorasyona gerek olmadığını tek adam rejimini yok edeceklerini kaydeden Uçar, Yeşil Sol Parti'nin programını aktardı. İktidarın politikaları nedeniyle halkların mağdur edildiğini, politikanın ve tüm değerlerin dışında tutulmak istendiğini, onların sesini Meclis'e taşıyacaklarını belirten Uçar, sahada mücadele yürüttüklerini dile getirdi. 

Milletvekili adaylarına işaret eden Uçar, kadın milletvekili adayları ve kadın temsiliyeti bakımından Yeşil Sol Parti'nin Türkiye'de mevcut siyasi partilerin çok çok önünde olduğunu söyledi. 

Kürt sorununun onurlu bir şekilde çözümü için mücadele yürüttüklerini dile getiren Uçar, şöyle devam etti: "Sayın Öcalan'ın görüşlerinin kıymetli olduğunu, toplumda bir karşılığı olduğunu, sürecin en çok da bizler eliyle gelişebileceğini biliyoruz. Tecrit politikasında devletin uyguladığı siyasi toplumsal şiddet karşımızda duruyor. Cezaevlerinde hasta tutsakların durumu, infazların yakılması, sokak eylemlerinde polis şiddetiyle karşı karşıya olma meselesi aslında tecritte bu ülkenin kendi hukukun, imzacısı olduğu uluslararası hukuku çiğnediği için toplumun bütün kesimleri siyasal şiddetin ne yazık ki acılarını yaşamak durumunda kalıyoruz. Yeşil Sol Parti olarak sahada da güçlüyüz Türkiye'de, Kürdistan'da 81 ilde seçime giriyoruz. Sadece bugün itibariyle Türkiye'deki bütün demokrasi güçlerinin demokratik muhalefetin biriktirdiği bütün mirasın temsilliğini yürütmek talebimiz. O yüzden yaptığımız her şey eğer topluma değerse, topluma yol bulursa bir kazanıma dönüşecek."

Uçar'ın ardından karşılıkla sohbetle ziyaret devam etti. Yeşil Sol Parti, HDP ve milletvekili adaylarının da yer aldığı heyet Esenyurt seçim bürosu açılışına geçti.