25 Eylül 2024 Çarşamba

Uçar: Gücümüzün kaynağı mücadeleyi büyüten sizlersiniz

Yeşil Sol Parti'nin İstanbul'daki seçim bürosu açılışlarına katılan Çiğdem Kılıçgün Uçar, güçlerini tüm baskılara rağmen mücadeleyi sürdüren halktan aldıklarını belirterek, "Cumartesi Anneleri, Aleviler, Emine Şenyaşar, Kürtlere reva görülen zulümle bizim kuracak bir yüz yılımız yok. Biz halkların yüz yılını 14 Mayıs'ta halklarla kuracağız" ifadelerini kullandı.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Güzeltepe ve Göktürk mahallelerinde seçim bürolarını açtı. Yoğun yağmura rağmen halkın büyük ilgi gösterdiği açılışlara, Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, milletvekili adayları Kamile Kandal, Öztürk Türkdoğan, Rıza Karaman, Nilay Kuş ve çok sayıda kişi katıldı.

GÜZELTEPE
Güzeltepe'de büro açılışı halaylarla başladı. Yeşil Sol Parti heyetinin halkı selamlamasıyla devam eden açılışta Çiğdem Kılıçgün Uçar söz aldı.

14 Mayıs seçimlerinin çok kritik ve tarihi olduğunu vurgulayan Uçar, İstanbul'un önemli bir yere sahip olduğunun altını çizdi. Seçime giderken herkesin beyannamesini açıkladığına işaret eden Uçar, "Bizim açımızdan esas beyanname bugüne kadar taşıdığımız mücadelenin kendisi" ifadelerini kullandı.

Tek adam rejimine karşı Yeşil Sol Parti olarak "Bizler" dediklerini kaydeden Uçar, "İnkar karşısında geri adım atmayan mücadeleyi sahiplenen özneler olarak buradayız. 2023'te kadınlarla, gençlerle özne olmaya geliyoruz. Şimdiden 14 Mayıs'ı kutluyorum ben, bizim için kutlu olacak. Bu seçimi belirleyen bizleriz, o yüzden sahada en çok biz konuşuluyoruz. 'Biz Kürtlerle yeni bir yüz yılı kurmaya geliyoruz' diyorlar. Biz de buradan söyleyelim, Cumartesi Anneleri, Aleviler, Emine Şenyaşar, Kürtlere reva görülen zulümle bizim kuracak bir yüz yılımız yok. Biz halkların yüz yılını 14 Mayıs'ta halklarla kuracağız. Var mısınız?" dedi. Kitle Uçar'a hep bir ağızdan "Varız" diye yanıt verdi.

Halklarla birlikte seçim günü hesap soracaklarının altını çizen Uçar, kendilerine reva görülen yoksulluğa karşı mücadeleyi büyütme zamanı olduğunu söyledi. Seçimin iktidarla toplum arasında yürütüldüğünü ifade eden Uçar, "En büyük hedefimiz bize reva görülen bu sistemi değiştirmek. İşçilerin, kadınların öznesi olduğu yeni bir sistemi kurmak. Bunu başaracağız, hiç kimsenin kuşkusu olmasın" diye konuştu. Yeşil Sol Parti olarak mücadelede yeni bir soluk olduklarını ama arkalarını çok güçlü bir tarihe yasladıklarını belirten Uçar, herkesi parti ağacının altında toplanmaya çağırdı.

İktidarın seçime değil savaşa hazırlandığını söyleyen Uçar, şöyle devam etti: "Tek adam rejimi karşısında ne sokaklarda sözümüzü esirgedik ne de mücadelemizden vazgeçtik. Sokaklarda, alanlarda ne kadar güçlüysek AKP-MHP iktidarını göndermekte de o kadar güçlü olacağız. Onları gönderecek en büyük güç kadınlar olacak. Sayılı günler kala bu birlikteliği, mücadeleyi daha da büyütmenin zamanı. Alanda tek adam rejimi karşısında en dik duran ve onları değiştirecek olan en büyük güç bizim elimizde. Buradayız birlikte değiştireceğiz. Onlar gidecek, bizler kazanacağız."

Uçar'ın konuşması sonrası halk zılgıt ve alkışlarla büro açılışını gerçekleştirdi.

GÖKTÜRK
Ardından Göktürk Mahallesi'ne geçen heyet burada da seçim irtibat bürosunu açtı. Halk halaylarla açılışı başlatırken, Uçar'ı büyük bir coşkuyla karşıladı.

Halkın bayramını kutlayarak sözlerine başlayan Uçar, "Bugüne kadar özgürlük, eşitlik, demokrasi mücadelesi yürütenlerle, Emek ve Özgürlük İttifakı ile sahadayız. Emin olun çok güçlüyüz. Gücümüzün kaynağı da bu baskıya, yağmura rağmen mücadelesini büyüten sizlersiniz" ifadelerini kullandı.

İktidarın beyannamelerinin itiraf niteliğinde olduğuna işaret eden Uçar, şöyle devam etti: "Biz en başından beri Türkiye'de 'tek adam rejimi'nin bir sorun olduğunu ifade ettik. En çok da deprem bölgesinde gördük. Biz devletin kayıtsızlığı, 'tek adam rejimi' yüzünden binlerce insanımızı kaybettik. Biz bu sistemi sizlerle birlikte değiştirmeye, dönüştürmeye geliyoruz. Tüm baskıları devam etti bu süre boyunca, cezaevlerinde hala arkadaşlarımız kumpas davalarıyla tutuklu. Biz bu mücadelenin en devrimci özneleri olarak mücadeleden vazgeçmiyoruz. Bizler dışarıda, arkadaşlarımız içeride demokratik bir ülkenin var olabileceğini savunmaya devam ediyoruz. Bu mücadeleyi birlikte yükselterek daha da büyük kazanımlara imza atacağız." 

Etkinlik alkış ve halaylarla sona erdi.

Açılışlar boyunca, "Jin, jiyan, azadi", "Biji bexwedana zindanan", "Direne, direne kazanacağız" sloganları atıldı.