25 Eylül 2024 Çarşamba

Uçar: Alevi halkının mücadelesi bizim mücadelemizdir

Sultangazi ve Alibeyköy'de cemevlerini ziyaret eden Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, Alevilerin mücadelesini sahiplendiklerinin altını çizerek, tekçi rejime karşı birlik çağrısı yaptı.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, milletvekili adayları ve parti yönetiminden oluşan heyetle cemevlerine ziyaret gerçekleştirdi. İlk olarak Sultangazi Pir Sultan Abdal Cemevi'ni ziyaret eden heyet, burada cemevi Başkanı Zeynel Odabaş ve cemevi yönetimi tarafından karşılandı.

ODABAŞ: BARIŞ VE KARDEŞLİĞİ BERABER İNŞA EDECEĞİZ
İlk sözü alan Zeynel Odabaş, siyasi iktidarın bugün halkların iradesini yoksaydığını belirterek, Uçar ve heyetin ziyaretinin çok anlamlı olduğunu söyledi. "Halklar arasında dayanışmayı, barışı, hoşgörüyü, kardeşliği, yeniden yaşamı birlikte inşa edeceğiz. Gelecek nesillere yeni bir ülke, yeni bir dünya yaratabilmek adına bu seçimi önemsiyoruz" diyen Odabaş, eşit yurttaşlık davasına herkesin sahip çıkması gerektiğinin altını çizdi. Odabaş, iktidarın inkar ve asimilasyon politikalarını sürdürdüğüne işaret ederek, Alevilerin buna rağmen kendi kimliklerinde, barış ve hoşgörüde ısrar ettiğini belirtti.

UÇAR: İKTİDARIN KENDİ ALEVİSİNİ YARATMA PROJESİ HİÇ BİTMEDİ
Çiğdem Kılıçgün Uçar, ziyareti kabul ettikleri için cemevi yönetimine teşekkür ederek, kritik bir seçim süreciyle karşı karşıya olduklarını belirtti. Bu seçimin iktidarla toplumun iktidar karşıtı mücadelesi arasında geçeceğini söyleyen Uçar, rejimin Alevilere, Kürtlere ve tüm ezilenlere dönük düşmanca politikalarının sonuna geldiklerinin altını çizdi. "Alevi halkının mücadelesini kendi mücadelemiz olarak görüyoruz" diyen Uçar, bu mücadelenin diğer toplumsal kesimler için de öncü bir rol oynadığını ve bu mücadeleyi büyüteceklerini söyledi. İktidarın ve devletin kendi Alevisini ve kendi Kürdünü yaratma projesinin hiç bitmediğini kaydeden Uçar, buna karşı mücadeleyi büyütmenin tam zamanı olduğunu vurguladı.

KARADAŞ: YEŞİL SOL PARTİ'YE BÜYÜK BİR İHTİYAÇ VAR
Yeşil Sol Parti heyeti sonrasında Gazi Cemevi'ni ziyaret etti. Ziyarette konuşan Gazi Cemevi Başkanı Hıdır Karadaş, Yeşil Sol Parti'nin ziyaretinin çok anlamlı olduğunu söyledi. Yeşil Sol Parti'nin sürecin tıkandığı bir ortamda demokratik yaşam, özgürlükler, ekonomi, temel haklar gibi alanlarda halklara aydınlık olduğunu kaydeden Karadaş, Yeşil Sol Parti'nin demokrasinin neferi olduğunu belirtti. Demokratik yaşam için Yeşil Sol Parti'ye büyük bir ihtiyaç olduğunu kaydeden Karadaş, bu konuda mücadele hattının oluşturulmasının önemini vurguladı.

UÇAR: SEÇİMİN ESAS BELİRLEYENİ YÜRÜTÜLEN MÜCADELEDİR
Türkiye'de toplumun çok kimlikli olduğunu vurgulayan Çiğdem Kılıçgün Uçar, AKP iktidarının kendini bu kimliklerin inkarı üzerinden inşa etmeye çalıştığını ve elinde şiddetten başka bir mekanizma kalmadığını vurguladı. "Bu süre zarfında AKP-MHP iktidarı bürokrasi biriktirdi, şiddet biriktirdi ama başta Aleviler, kadınlar, Kürtler ve demokratik muhalefeti yürüten bütün kesimler de çok ciddi bir deneyim ve tecrübe biriktirdi" diyen Uçar, bu deneyimin demokratik cumhuriyete evrilmesi gerektiğini vurguladı.

Uçar, şöyle devam etti: "Türkiye'de bu seçimin esas belirleyeni Kürtlerin yürüttüğü özgürlük ve demokrasi mücadelesi, Alevilerin yürüttüğü eşit yurttaşlık mücadelesi, kadınların yürüttüğü eşitlik ve özgürlük mücadelesi, gençlerin gelecek mücadelesidir. Aslında demokratik siyasete inanan bütün toplumsal kesimlerin yürüttüğü mücadele bizim için bir rehber ve 14 Mayıs'ı da tek adam rejiminin olmadığı demokratik Türkiye'nin bir kapısı olarak görüyoruz."

Heyet ardından Alibeyköy Cemevi'ni ziyaret ederek, cemevi yönetimiyle görüştü ve mücadelelerinin yanında olduklarını vurguladı.