25 Eylül 2024 Çarşamba

Uçar: 7 Haziran'da yarım kalan işimizi tamamlama zamanıdır

Yeşil Sol Parti'nin Bitlis'teki seçim bürosu açılışlarında konuşan Çiğdem Kılıçgün Uçar, Kürt halkının devrimci mücadelesinin iktidara kaybettireceğini söyledi ve "Cezaevlerinde ve sürgünde olan bütün arkadaşlara sözümüz var AKP gidecek biz geleceğiz" ifadelerini kullandı.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Serhat seçim kolu, son gününde Bitlis ve ilçelerinde halk buluşması gerçekleştirdi. Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ve milletvekillerinden oluşan heyet Bitlis'in Güroymak ve Merkez ilçelerinden sonra Hizan'a geçti. Seçim kolunun oluşturduğu konvoya halk da büyük bir ilgi gösterdi.

Hizan'da konuşan Yeşil Sol Parti milletvekili adayı Sezai Temelli, "Bu zalim iktidar, halkın arasına nefret ve düşmanlık sokarak toplumsal barışı dinamitliyor. Şimdi bu zalim iktidardan kurtulma zamanıdır" dedi.

DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, bu seçimde iktidar partisini tabela partisine çevirmeyi amaçladıklarını söyledi. Bayındır, "Halkımız gerekeni yapacaktır. Burada özel bir politika uygulanarak gençlerimizi topraklarından uzaklaştırmak istiyorlar. Daha geçen gün bir genç intihar etti. Gençlere sesleniyorum; bu kirlilikleri görün, kendinize ve partinize sahip çıkın" ifadelerini kullandı.

Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, Bitlis'in tarihleri bakımından çok önemli bir kent olduğunu vurgulayarak, Bitlis'in AKP'nin çıkış kapısı olacağını söyledi. İktidar sözcülerinin Recep Tayyip Erdoğan'a dönük "devrimci" nitelemesine işaret eden Uçar, şöyle devam etti: "Eğer devrimci mücadele arıyorsanız, o tüm baskılara rağmen kimliğinden ve iradesinden vazgeçmeyen Kürt halkının devrimci mücadelesidir. Kürt halkının devrimci mücadelesi size mutlaka kaybettirecektir ve bizler iktidara geleceğiz. Bu seçim savaş isteyenlerle onurlu barış isteyen Kürtler arasındadır. Bu seçim tecrit dayatanlarla, bizler arasındadır. Bu seçim toplum ve mevcut iktidar arasındadır. Tek adam rejimi kaybedecektir."
 
Konuşmaların ardından seçim bürosunun açılışı yapıldı.

TATVAN
Heyet sonrasında Tatvan'a geçiş yaptı. Tatvan'daki seçim bürosu açılışında konuşan Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, 14 Mayıs seçimlerinin kritik bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Siyasetin uzun süredir iki kutup arasında yürütüldüğünü dile getiren Uçar, "Birincisi, Kürt ve kadın düşmanı politikalarla sahaya inen bir Cumhur İttifakı var ikincisi Türkiye'nin köklü sorunları karşısında kalıcı çözümler sunamayan bir Millet İttifakı var" dedi. Kendilerinin ise üçüncü cephenin temsilcisi olduklarını vurgulayan Uçar, halkın gösterdiği coşkuya işaret etti ve "Şimdiden kazandık arkadaşlar, 14 Mayıs'ta kazandık" dedi.

İktidarı engelleyecek en büyük gücün kendileri olduğuna işaret eden Uçar, bu nedenle AKP-MHP ittifakının kendilerini hedef aldığını vurguladı. "Bizim yaşayanlarımıza zulüm uygulayan bu iktidar mezarlarımızı bombaladı. Garzan Mezarlığı'nda bir çok arkadaşımızın cenazesini habersizce kilometrelerce uzağa götürdü. Sadece yaşayanlarımıza değil ölülerimize bile zulmeden bir iktidarla karşı karşıyayız. O yüzden bize zulmü reva gören iktidarı gönderme zamanıdır" diyen Uçar, bu rejimin kendilerine reva gördüğü "hukukun" farkında olduklarını söyledi.

Uçar, "Onların uyguladığı bir hukuk yok, tam tersine inkar, asimilasyon, yok etme politikasını en çok bizim üzerimizden yürütüyor. Biz 7 Haziran 2015'te çok güçlü bir başlangıç yaptık. Türkiye'ye Kürtleri, emekçileri, kadınları inkar eden bir iktidarın olamayacağının işaretini verdik. Şimdi bu seçim 7 Haziran'da yarım kalan işimizi tamamlama zamanıdır. Var mısınız" sözleriyle halka seslendi.

Bu seçimin belirleyeninin Kürtler ve Kürdistan özgürlük güçleri olacağını söyleyen Uçar, "Bu iktidarın Kürtlere reva gördüğü inkarı, asimilasyonu, yoksulluğu, göçü çoktan aşan bir mücadele dinamiğimiz var. Bunu büyütmek boynumuzun borcu. Cezaevlerinde ve sürgünde olan bütün arkadaşlara sözümüz var AKP gidecek biz geleceğiz" dedi.

Ardından Tatvan'daki seçim bürosu halaylar ve sloganlarla açıldı.