21 Eylül 2024 Cumartesi

Twitter'da dayanışma çağrısı

Melodi Zengin, 6 yıl boyunca uğradığı tecavüz işkencesini Twitter'da duyurdu. Bu süre zarfında iki kez faile erkekten şikayetçi olduğunu ilkinde avukatın tehdit ve şantajları nedeniyle ifadesini değiştirmeye zorladığını ve failin beraat ettiğini belirten Zengin, fail erkeğin yıllar sonra tecavüz ederken çektiği videolarla kendisini taciz ettiğini bunun üzerine yeniden dava açıldığını söyledi. Ancak failin kendini aklamak için bilindik "namusumu kirletti" beyanlarında bulunduğunu söyleyen Zengin, 23 Haziran'da İzmir Adliyesi'nde görülecek davası için dayanışma çağrısı yaptı. 

İktidarın kadın düşmanı politikaları ve yargının failleri cezasızlıkla ödüllendirmesinden erkekler cesaret alırken, kadınlar sosyal medya üzerinden dayanışma çağrısı yapıyor. Melodi Zengin isimli kadın çocuk yaşta maruz kaldığı istismara ilişkin açtığı davanın ardından fail Sezgin Ceylan ve avukatı tarafından tehdit edildiğini duyurdu ve dayanışma çağrısı yaptı. 

Twitter hesabından başından geçenleri aktaran Zengin, failin üç yıl boyunca tecavüz işkencesine uğradığını belirtti. Ailenin davayı açtıktan sonra sanık avukatı Nezih Sebati Yolal'ın fail Ceylan ile birlikte şantaj yaparak ifadesini değiştirmeye zorladığını kaydetti. 

Fail Ceylan askerdeyken ondan ayrılmak istediğini, tecavüz sırasında çektiği videoları ailesine göstermekle tehdit ettiğini belirten Zengin, "Bana defalarca kez silah doğrulttu, kapımın önüne durmadan silah sıktı. En sonunda dayanamayıp anneme anlattım ve 2015 yılında annemle babam şikayetçi oldu. ‘Çocuğun nitelikli cinsel istismarından yargılandığı' ve 16 yıl 8 ay ceza aldı" dedi. 

Ancak avukat Nezih Sebati Yolal'ın tehdidi üzerine ifadesini değiştirmek zorunda kaldığını söyleyen Zengin, bu nedenle failin davadan beraat aldığını söyledi. 

Zengin 18 yaşını geçtikten sonra ise Ceylan'ın sahte hesap üzerinden kendini tehdit etmeye ve tecavüz videolarını yollayarak taciz ettiğini kaydetti. Zengin şöyle devam etti: "Tekrar şikayetçi oldum, 2018'de şikayetçi olmama rağmen ilk dava 2021'de görüldü. Telefonunda izinsiz çekilen videolar bulunmasına, bütün tehditlerin, şantajların delil olmasına önceden görülen davamız olmasına rağmen kaç davadır ‘benim onu kıskandığım, başka kadınlarla görmeye dayanamadığım, zaten her yerde videodaki gibi çıplak gezdiğim' söylenerek dava erteleniyor. Benim can güvenliğim yok. Daha yaptığı birçok şey var ve anlatsam bitmez. Bir sonraki davam 3 gün sonra 23 Haziran'da İzmir Adliyesi'nde görülecek."

Zengin, Twitter'da yaptığı bu paylaşımla erkek adaletten beklentisinin olmadığını kaydetti, dayanışma çağrısı yaptı.