22 Eylül 2024 Pazar

Tutuklanan avukatlar için açıklama

ÇHD Genel Merkez yöneticisi Vangölü, ÇHD üyeleri Ünsal, Şaraldı ve Çağlar için meslektaşlarının düzenlediği basın toplantısında, avukatların bir kurgu ile tutsak edildiği kaydedildi. ÇHD'nin geri adım atmadan halkın avukatlığını sürdüreceği belirtilen toplantıda, tutsak avukatların derhal serbest bırakılması istendi.

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) İstanbul Şubeleri, 48 kişi ile birlikte Halkın Hukuk Bürosu ve ÇHD Genel Merkez üyelerinin de aralarında bulunduğu avukatların 9 Şubat günü tutuklanmasına dair Beyoğlu'nda bulunan dernek binalarında basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya, ÇHD ve ÖHD üyesi avukatların yanı sıra çok sayıda hukukçu katıldı.

Toplantının yapıldığı salona, "Avukatlığın kriminalize edilmesine izin vermeyeceğiz!" pankartı asılırken basın metnini ÇHD İstanbul Şube yöneticisi Çiğdem Akbulut, okudu. ÇHD Genel Merkez yöneticisi Av. Nazan Betül Vangölü Kozağaçlı, üyeler Av. Didem Baydar Ünsal, Av. Seda Şaraldı ve Av. Berrak Çağlar'ın hakkında gözaltı kararı olmamasına rağmen gözaltına alındığını, saray medyasının gözaltılara ilişkin yalan haberler yaptığını kaydeden Akbulut, tutuklanan avukatların dosyasında dava dosyaları dışında atfedilen tek bir delil olmadığını belirtti.

ÇHD'nin geri adım atmayacağını söyleyen Akbulut, "Verilen hukuksuz ve adaletsiz tutuklama kararı mücadele kararlılığımızı arttırmaktan başka bir sonuç vermeyecektir. Av. Nazan Betül Vangölü Kozağaçlı, Av. Didem Baydar Ünsal ve Av. Seda Şaraldı derhal serbest bırakılmalıdır" dedi.