30 Eylül 2024 Pazartesi

Tutsaklar talepleri karşılanana kadar açlık grevini sürdürecek

Kürkçüler Hapishanesi'nde 14 Temmuz günü açlık grevine başlayan tutsaklar, talepleri karşılanana kadar eylemleri sürdüreceklerina açıkladı. Tutsaklar, İmralı Hapishanesi'ndeki tecridin sona ermesi, Kürkçüler Hapishanesi'nde tutsaklara yönelik psikolojik işkence ve baskıların sona erdirilmesini istiyor. Tutsaklar talepleri karşılanmazsa eylemlerini  süresiz-dönüşümsüze çevireceklerini açıkladı.

İmralı Hapishanesi'ndeki tecridin tüm hapishanelere yayıldığına dikkat çeken Adana'daki Kürkçüler Hapishanesi'ndeki tutsaklar 14 Temmuz'dan bu yana açlık grevinde. 5 günlük süreli-dönüşümlü açlık grevine ilişkin Yeni Yaşam Gazetesi'nden Hüseyin Aykol'a mektup gönderen tutsak gazeteci İbrahim Karakaş, "Başta İmralı Cezaevi'ndeki tecrit ve baskı politikaları ve buna paralel olarak tüm zindanlara yayılan hak ihlalleri ve keyfi uygulamalar had safhaya ulaşmış durumda. Bulunduğumuz cezaevinde de bu uygulamalar giderek bir psikolojik işkenceye dönüştürülmekte. Tüm hukuki girişimlerimize ve diyalog yoluyla en yasal haklarımızı çözme konusundaki ısrarımız ne yazık ki cezaevi 1. müdürü ve savcısı tarafından dikkate alınmayarak sorunların ve uygulanan işkencenin dozu her geçen gün arttırılmakta. Kendini mevzuat ve genelge üstü gören ve tamamen siyasi saiklerle düşmanca davranan bir yaklaşımla karşı karşıyayız" dedi.

TALEPLERİ KARŞILANMAZSA SÜRESİZ-DÖNÜŞÜMSÜZ AÇLIK GREVİ BAŞLAYACAK
Taleplerini de açıklayan tutsaklar, İmralı Hapishanesi'ndeki tecridinin son bulması ve tutsakların haklarının gasp edilmesine son verilmesini istiyor. Tutsaklar aynı zamanda ağız içi arama dayatması nedeniyle tedaviye erişimlerinin engellendiğini, bu uygulamaya son verilmesini istiyor. Hücre havalandırmalarının üstünün tel örgülerle kapatılmasına son verilmesi, sosyal faaliyetlere katılımlarının sağlanması, tüm baskı ve tecrit politikalarının son bulmasını isteyen tutsaklar, 14 Temmuz'da başlattıkları 5'er günlük süreli-dönüşümlü açlık grevini talepleri kabul edilmezse süresiz-dönüşümsüze çevireceklerini açıkladı.