24 Eylül 2024 Salı

Tutsak yakınları valiliğe gitti

Açlık grevindeki yakınlarının bulunduğu Gebze Hapishanesi önünde nöbet tutmaları engellenen aileler, Kocaeli Valiliği önüne gitti. Vali Yardımcısı, ?Vali burada yok. Pazartesi geldiğinde kendisiyle görüşeceğiz. Gerekeni yapacağız? dedi.
Tecridin kaldırılması talebiyle açlık grevinde olan çocuklarına ses vermek için Gebze M Tipi Hapishanesi önünde nöbet tutan anneler, polis saldırısına rağmen yine hapishane önündeydi.
 
Eylemleri engellenen aileler, yasak kararını alan Kocaeli Valiliği'nin önüne gitti.
 
Tutsak ailelerine HDP milletvekilleri Musa Piroğlu, Ömer Faruk Gergerlioğlu ile HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Cengiz Çiçek de eşlik etti. Gergerlioğlu, Piroğlu ve Çİçek, Vali Hüseyin Aksoy ile görüşme yaptı.
 
'VALİ BİZE NASIL HESAP VERECEK' DEDİLER
 
Gergerlioğlu, görüşme öncesi ailelere heyette yer alımak isteyip istemediklerini sordu ve şu cevabı aldı:
 
“Biz görüşmeyeceğiz. Biz annelere cezaevleri etrafından yer versinler, yoksa buradan gitmeyeceğiz. Çocuklarımız kötü durumda. Bir dakika bir saat bile bizim için geç. Artık yeter. Yarın öbür gün cenazeler çıkarsa vali bize nasıl hesap verecek? İçimiz yanıyor.” 
 
Vali Aksoy, yerinde olmadığı için görüşme yapılamazken Vali yardımcısıile yapıldı. Vali yardımcısı, "Dünkü müdahaleye ilişkin soruşturma başlattık. Vali burada yok. Pazartesi geldiğinde kendisiyle görüşeceğiz, gerekeni yapacağız" yanıtını verdi.
 
HDP'li milletvekilleri ve aileler daha sonra Valilik binası önünden ayrıldı.