30 Eylül 2024 Pazartesi

Tutsak yakınları: Sizin yasalarınız idamdan beter

Hasta ve infazı yakılan tutsakların İzmir ve Diyarbakır'da başlattığı Adalet Nöbetleri sürerken, tutsak yakınları her zaman hak, hukuk, adalet demeye devam edeceklerini vurguladı.

Hasta ve infazı yakılan tutsak ailelerinin İzmir ve Diyarbakır'da başlattığı Adalet Nöbetleri sürüyor.

DİYARBAKIR
Tutsak yakınlarının Adalet Nöbeti, 255'inci gününde Diyarbakır Adliyesi önünde devam etti. Nöbette konuşan hasta tutsak Abdulselam Güler'in kız kardeşi İnci Güler, tutsakların açlıkla terbiye edildiğine ve yemek, sağlık gibi temel haklarının dahi ihlal edildiğine dikkat çekerek, hasta tutsakların derhal serbest bırakılarak ailelerinin yanında tedavilerine devam etmelerini istedi.

Pek çok tutsağın haksızca cezalarının uzatıldığını, infazlarının yakıldığını söyleyen Güler, şöyle devam etti: "Sizin yasalarınız idamdan beterdir. Bugün çocuklarımız gözlerimizin önünde ölüyor. Biz anneler olarak bu zulmü kabul etmiyoruz. Siyasi partilerden bizimle birlikte olmasını istiyoruz. Biz adalet istiyoruz ve her zaman hak, hukuk, adalet demeye devam edeceğiz. Çocuklarımız tek kişilik hücrelerde kalıyor. Kim ne derse desin tek kişilik hücrelerde yaşanmaz. Ellerinizi vicdanınıza koyun ve düşünün."

Nöbet eylemi, "Bijî berxwedana zindana" ve "Hak, hukuk, adalet" sloganlarıyla son buldu.

İZMİR
Tutsak yakınlarının Adalet Nöbeti 92. gününde Bayraklı Adliyesi önünde devam etti. "Deng bide zindanan (Zindanlara ses ver)" ve "Hasta tutsaklara özgürlük" yazılı önlükler giyen tutsak yakınlarına Halkların Demokratik Partisi (HDP) de destek verdi.

Eylemde konuşan HDP İzmir İl Örgütü yöneticilerinden Medeni Demir, hasta tutsakların yaşam ve sağlık hakkının gasp edildiğine dikkat çekerek, "Hasta tutsaklara yaklaşım ve infaz yasasının siyasi iktidarın intikam siyasetine hizmet etmenin dışında hiçbir gerekçesi yoktur. Bu uygulamadan vazgeçilmeli ve annelerin talepleri dikkate alınmalıdır" ifadelerini kullandı. 

Eylem boyunca, "Hak, hukuk, adalet", "Bijî berxwedana zindanan" ve "Zindanlar boşalsın, tutsaklara özgürlük" sloganları atıldı.