1 Ekim 2024 Salı

Tutsak yakınları hapishane önünden seslendi: Birlikte mücadele edelim

Ramazan Bayramı'nda Diyarbakır Hapishanesi önünde taleplerini yineleyen tutsak yakınları, "Bugün bayramdır ama bakın adaletsizliğin resmi budur" dedi. Tutsak yakınları, adalet mücadelesinin süreceğini kaydetti. 

Hasta ve infazını tamamlamalarına rağmen tahliye edilmeyen tutsakların yakınlarının Diyarbakır'da başlattığı Adalet Nöbeti, 169. gününe girdi. Aileler, Ramazan Bayramı'nda da Diyarbakır D Tipi Kapalı Hapishanesi önünde adalet taleplerini yineledi. Ailelere, Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED), Diyarbakır Tutuklu Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) yöneticileri de destek verdi.

GÜLER: BAYRAM GÜNÜ ADALETSİZLİĞİN RESMİ BUDUR
Tutsak yakını İnci Güler, aylardır Adalet Nöbeti'nde olduklarını belirterek, "Bugün bayramdır ama bakın adaletsizliğin resmi budur. Bu cezaevini görüyorsunuz. Adli tutuklulara izin veriliyor, aileleriyle bayramlaşabiliyorlar. Ama biz bunu talep etmedik. Biz insani bir talepte bulunduk, yıllardır cezaevinde kalmış ve cezaları bitmiş insanların bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz" dedi.

BOLTAN: TUTSAKLARIN BAYRAMINI KUTLUYORUZ
Tutsak yakını Hakkı Boltan da Ramazan ayının önemine değinerek, "Ramazan Bayramı insani ve hayırlı bir gün, bugünde insanlar barış ve eşitlik istiyor. Bizde bugüne uygun olarak bütün tutukluların bayramını kutluyoruz" diye konuştu. Yaklaşık 6 aydır Adalet Nöbeti'nde olduklarını kaydeden Boltan, "Taleplerimiz bellidir, çocuklarımız hasta ve cezaevinde. Onların üzerinde çok büyük zulüm ve baskı var. Bu zulmün ortadan kaldırılmasını istiyoruz. Devlet taraf olduğu sözleşmelere uysun ve bizim çocuklarımıza da uygulasın ama maalesef kendi kuralları bizim çocuklarımıza uygulanmıyor. Kendi keyiflerine göre kararlar alıyorlar. Bu ayıplanacak bir şeydir. Bütün dünyada kariyerleri kötü oldu. Hiçbir hükümet, AKP hükümeti ile yan yana fotoğraf bile çekmek istemiyor. Neden? Çünkü bizim çocuklarımız üzerinde adaletsizlikler yürütüyor. Adaleti getirenler onurludur, getirmeyenler ise onursuz" diye belirtti.

'BU ALANDA TALEPLERİMİZİ BİRLİKTE HAYKIRALIM'
Taleplerinin tüm insanlık için olduğunu vurgulayan Boltan, "Taleplerimiz çocuklarımızdan öte, Türkiye'deki adalet krizinin sona ermesidir. Büyük ve onurlu talebimiz için bütün kurumlara çağrıda bulunuyoruz, insan hakları, baro, muhalif partiler, hepsi yanımızda dursun. Siyaset çözüm için var ve bizim de sorunlarımız var. Çocuklarımız üzerinden yürütülen adaletsizlik çok büyük bir sorundur. Biz bu sorunun ortadan kaldırılmasını istiyoruz. Tutuklu ailelerimizin de bayramını kutluyor ve bu alanda taleplerimizi birlikte haykırmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Açıklama, "Hak hukuk adalet" sloganları ve alkışlarla sona erdi.