1 Ekim 2024 Salı

Tutsak yakınları: Çözüm HDP önünde provokasyon yaratmak değil

İzmir'de Adalet Nöbeti'nde olan tutsak yakınları, HDP önüne çelenk bırakarak provokasyon yaratmak isteyen ailelere seslendi ve "Çocuklarını HDP'den değil, devletten istesinler. Biz burada herkes için adalet barış istiyoruz. Çözüm HDP binası önüne gidip provokasyon yaratmak değil, devleti bu konuda zorlamaktır" dedi. 

Tutsak yakınlarının İzmir'de Adalet Nöbeti 57. gününü tamamladı. İzmir Barosu önünde bir araya tutuklu yakınları, "Ji girtiyên nexweş re azadî (Hasta tutuklulara özgürlük)" yazılı önlükler giydi. Adalet Nöbeti'nde, çocukları PKK'de olduğu iddia edilen ailelerin HDP Genel Merkezi önüne götürülmesine tepki gösterildi.

Tutsak yakını Hanife Gümüş, 57 gündür kapı kapı adalet talebinde bulunduklarını söyledi. Adaleti sağlayana kadar mücadelelerinin süreceğini yineleyen Gümüş, devletin taleplerini görmezden gelmesini kabul etmediklerini aktardı. Gümüş, adalet talebini görmezden gelenlerin provokasyon yaratmak için çocukları PKK'de olduğu iddia edilen aileleri HDP Genel Merkezi önüne yönlendirdiğini vurgulayarak, tepki gösterdi.

Gümüş, HDP önüne götürülen ailelere karşı tepkisini şu sözlerle dile getirdi: "HDP Genel Merkezi önüne giden aileleri kınıyorum. Bu aileler HDP'nin parti binaları önünde değil, gidip Erdoğan ve devlet kurumlarının kapısında otursunlar, çelenk bıraksınlar. Gelsinler bizim gibi Adalet Nöbeti'nde otursunlar. Çocuklarını HDP'den değil, devletten istesinler. Biz burada herkes için adalet barış istiyoruz. Çözüm HDP binası önüne gidip provokasyon yaratmak değil, devleti bu konuda zorlamaktır" dedi.