30 Eylül 2024 Pazartesi

Tutsak yakınları: Çocuklarımızın hakları elinden alındı

Diyarbakır'da adalet mücadelesini sürdüren tutsak yakınları Adalet Nöbeti'nin 218. gününde bir kez daha hapishane önünden seslendi. Tutsak yakınları, "Çocuklarımızın hakları ellerinden alınmış durumda" dedi. 

Tutsak yakınlarının Diyarbakır'daki Adalet Nöbeti 218. gününde. Aileler Diyarbakır D Tipi Kapalı Hapishane önünde açıklama yaptı. Ailelere, Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED), Tutuklu Hükümlü Aileler ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAY-DER), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) üyeleri ve yöneticileri destek verdi.

Ağır hasta tutsak Civan Boltan'ın annesi Nazime Boltan, burada yaptığı konuşmada, "Eğer adalet olsaydı, bizler sekiz aydır sokaklarda adaleti aramazdık. Demek ki, bize adalet yok" diyerek tepki gösterdi. Boltan, ayrıca hasta ve infazı yakılan tutsakların tüm haklarının ellerinden alındığını  belirterek, "Çocuklarımızın hakları ellerinden alınmış. Tutuklulara baskı uyguluyor. Cezası biten tutuklular tahliye edilmiyor. Biz sadece kanunların uygulamasını istiyoruz. Hasta tutuklular tedavi edilsin. Adli Tıp Kurumu (ATK) çocuklarımız hakkında verdiği raporlarını düzeltsin" dedi.

Hasta tutsak oğlunun kendisinden uzak bir hapishanesinde olmasından kaynaklı çocuğu ile görüşemediğini söyleyen Boltan, "Hasta olduğum için, oğlumun görüşüne gidemiyorum. Bunun için oğlumun bana yakın bir yere getirilmesini istiyorum" dedi.

Hasta tutsak Abdullselam Güler'in kız kardeşi İnci Güler ise, "Hasta ve infazı yakılanlar, Kürt oldukları için bırakılmıyor. Tutukluların bu duruma gelmesinde ülkedeki tüm siyasi partiler sorumludur. Bizim taleplerimiz insani taleplerdir. Herkesin yaşaması içindir. Devlet kendi kanunlarını uygulasa, tutuklular tahliye olur" dedi.