30 Eylül 2024 Pazartesi

Tutsak yakınları: Bu zulmü kabul etmiyoruz

ATK önünde bir kez daha seslenen tutsak yakınları, tutsaklara uygulanan zulüm kabul etmediklerini söyledi. 

Tutsak yakınlarının Adalet Nöbeti, Diyarbakır Adli Tıp Kurumu (ATK) önünde devam etti. 240. gününde yapılan eylemde tutsak yakınlarına, Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER),Tutuklu Hükümlü Aileler ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAY-DER),  Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyeleri ve yöneticileri destek verdi.

Tutsak yakını İnci Güler, 9 aydır adalet talep ettiklerini belirterek, "Burada siyasi partilere sesleniyoruz; o uygulanmayan yasalar, sizlerin imzası ile çıktı. Ancak sizler imzalarınıza dahi sahip çıkamıyorsunuz. Kendinize sahip çıkmadığınız gibi, şerefinize de sahip çıkamıyorsunuz. Bizim çocuklara nasıl sahip çıkacaksınız" dedi.

Güler, hasta ve infazı yakılan tutsakların serbest bırakılmasını istedi.

Aylardır dile getirdikleri taleplere dönük sessizliğe de tepki gösteren Güler, "Adalet bugün bize yarın onlara lazım olacak. Hasta tutuklularımız tedavi edilmiyor. Özellikle yemin ederek işe başlayan doktorlar yeminlerine sadık kalsınlar" dedi.

Güler, tutsakların hakkının verilmesini istedi ve ekledi: "Bugün devlet bu haksızlığı yapıyorsa, bunu iyi bilsinler ki, bu zulüm bugün bize ise yarın onlara olacaktır. Biz bu zulmü bugün de kabul etmiyoruz, yarın da kabul etmeyeceğiz."