30 Eylül 2024 Pazartesi

Tutsak yakınları: Artık hapishaneden tabut çıkmasın

Adalet Nöbeti'nin 260. gününde Diyarbakır D Tipi Hapishanesi önünden seslenen tutsak yakınları baskı ve şiddetin son bulmasını istedi. 

Tutsak yakınlarının Diyarbakır'daki Adalet Nöbeti 260. gününde Diyarbakır D Tipi Hapishanesi önünde devam etti. Tutsak yakınlarına, Tutuklu Hükümlü Aileler ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUHAY-DER) de destek verdi.

Tutsak yakını Reşahat Ada, 9 aydır adalet arayışında olduklarını kaydederek, "Tutukların üzerindeki bu baskılara yeter artık diyoruz. Çocuklarımız tedavi edilsin, infazlar yakılmasın, disiplin cezaları verilmesin. Kaç aydır nöbetteyiz ama siyasi partiler sesimizi duymadı. Biz son damlamıza kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Baskıları kabul etmeyeceğiz. Yakınlarımız 30 yıldır içerdeler, onlara pişmanlık dayatmak istiyorlar ama bizim çocuklarımız suçlu değil, pişman değil. Baskı ve şiddet son bulsun. Yeter artık cezaevinden tabut çıkarmayalım" dedi.

Tutsak yakınlarından Yesure Tufan ise Diyarbakır D Tipi Hapishanesi'nden 4 tutsağın sevk edildiğini belirterek, "Nuar Kaymaz, Behçet Bayhan, Selahattin Aslan, Arif Önkol'u sürgün ettiler, bu bir zulümdür, kabul etmiyoruz, yeter artık diyoruz. Çocuklarımızı alıp batıya sürgün ediyorlar. Bu adalet değil. Bu ailelerin üzerinde de bir baskı ve şiddettir" dedi.

Eylem, "Hak, hukuk, adalet", "Bijî berxwedana zindanan" (Yaşasın zindan direnişi) sloganları ve alkışlarla son buldu.