1 Ekim 2024 Salı

Tutsak yakınları Adalet Nöbeti'ni ATK önünde sürdürdü

Diyarbakır'da hasta ve infazı yakılan tutsakların serbest bırakılması için ATK önünde Adalet Nöbeti'ni devam ettiren tutsak yakınları, tutsakların yaşadığı hak ihlallerine dikkat çekerek, serbest bırakılmaları için mücadele etmeye devam edeceklerini dile getirdi.

Hasta ve infazı yakılan tutsakların serbest bırakılması için Diyarbakır'da tutsak yakınlarının başlattığı Adalet Nöbeti, Adli Tıp Kurumu (ATK) önünde devam etti. Ailelere nöbet eyleminde Tevgera Jinên Azad (TJA), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED), Tutuklu Hükümlü Aileler ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAY-DER), Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) ve Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırmaları Derneği (MED-DER) de destek verdi.

6 aydır Adalet Nöbeti'nde olduklarını kaydeden Nazime Boltan, yetkililerin hala herhangi bir adım atmadığına işaret etti. Boltan, "Çocuklarımızın hakkını istiyoruz. Çocuğumun bayramını kutlamaya gidecektim ancak uzak olduğu için gidemedim. Benim oğlum ağır hasta tutsak ve tedavi edilmesi gerekiyor. Ancak yapılmıyor. Ben ne olursa olsun çocuğumun hakkını savunmaya devam edeceğim, hastalığım el verdiği kadar" ifadelerini kullandı.

Tutsak yakını Reşhat Ada ise, "Adalet istedik, adaleti sağlamadılar. Çocuklarımızı tedavi etmiyorlar. Kardeşimi görmeye gittiğimde gözleri mosmor olmuştu. Baskı uyguluyorlar. Bizler de tutsak yakınları olarak kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğiz. Tüm tutsakların bayramını kutluyorum. Berxwedan jiyane" dedi.

Nöbet eylemi "Hak hukuk adalet" sloganları ve alkışlarla son buldu.