29 Eylül 2024 Pazar

Tutsak Korcum'un intihar ettiği öne sürüldü

Elazığ T Tipi Kapalı Hapishanesi, tutsak Engin Korcum'un intihar ettiğini öne sürdü. Öte yandan Dersim Valiliği cenazenin kente getirilmesi engelledi. Korcum'un cenazesi Mazgirt'e götürüldü. 

Hapishanelerden ölüm haberleri gelmeye devam ediyor. Elazığ T Tipi Kapalı Hapishanesinde tutsak olan 35 yaşındaki Engin Korcum'un intihar ettiği öne sürüldü.

MA'nın görüştüğü aile bireyleri, hapishane yönetiminin 30 Ağustos'ta kendilerini aradıklarını ve Korcum'un 29 Ağustos gecesi intihar ettiği iddiasını paylaştıklarını belirtti. Cenazeyi almak için Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'ne giden aile, Korcum'un boynunda ip izlerinin olduğunu ve aynı gün hayatını kaybettiğini ifade etti. Aile, Korcum ile en son 29 Ağustos'ta görüştüklerini ve durumunun gayet iyi olduğunu ve kendilerinden 3 kitap istediğini söyledi.

Korcum'un cenazesi, doğduğu Mazgirt'in Ataçınar köyünde toprağa verildi. Tunceli Valiliği'nin aileyi aradığı ve cenazenin Dersim'e getirilmemesini istediği öğrenildi. Valiliğin, "propaganda olur" gerekçesiyle cenazenin kent merkezi yerine direk Mazgirt'e götürülmesini istediği aktarıldı. Ayrıca köy muhtarının da cenazeye katılması durumunda hakkında soruşturma açılabileceği yönünde tehdit edildiği belirtildi. Korcum'un, 2005'te PKK'den ayrıldığı ve yargılandığı davada müebbet hapis cezasına çarptırıldığı kaydedildi.