23 Eylül 2024 Pazartesi

Tutsak kadın siyasetçiler İmralı'ya sevklerini talep etti

Kobanê davası kapsamında Sincan Kadın Kapalı Hapishanesi'nde tutsak edilen kadın siyasetçiler, Gemlik'te yaşanan deprem sonrası PKK lideri Abdullah Öcalan'ın durumu için Adalet Bakanlığı'na başvuruda bulundu ve İmralı Hapishanesi'ne sevklerini talep etti.

PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve Kürt sorununda demokratik çözüm talebiyle 27 Kasım'da hapishanelerde tutsaklar açlık grevine başladı.

Sincan Kadın Kapalı Hapishanesi'nde kalan kadın siyasi tutsaklar, İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Hapishanesi'nde mutlak tecrit koşullarında tutulan PKK lideri Abdullah Öcalan'ın durumunun öğrenilmesi için Adalet Bakanlığı'na başvuruda bulundu. Başvuru, 4 Aralık'ta Bursa'da yaşanan deprem sonrası yapıldı.

Mezopotamya Ajansı'nın özel haberine göre, Kobanê davası kapsamında Sincan'da tutsak edilen Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) eski Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ve Tevgera Jinen Azad (TJA) aktivisti Ayla Akat Ata'nın da aralarında bulunduğu kadın tutsaklar, Öcalan'ın ailesi ve avukatlarıyla görüştürülmesi talebinde bulundu. 

Kadın tutsaklar ayrıca İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Hapishanesi'ne sevk edilmek istedi.

Başvuruya dair avukatı aracılığıyla bilgi veren Sebahat Tuncel, "Kobanê kumpas davası kapsamında Sincan Hapishanesi'nde tutuklu yargılanan kadınlar olarak, Sayın Öcalan'ın aynı zamanda acil durumlar için tanınan telefon hakkını kullanmasının sağlanması için de talepte bulunduk" ifadelerini kullandı.