23 Eylül 2024 Pazartesi

Tutsak gazetecilerin duruşmaları görülecek

Gazetecilik yaptıkları için "örgüt üyeliği" ve "örgüt yöneticiliği" iddiasıyla yargılanan gazeteciler Dicle Müftüoğlu, Sedat Yılmaz ve Abdurrahman Gök'ün aralığın ilk haftasında duruşmaları görülecek.

Mesleki faaliyetleri nedeniyle gazeteci Dicle Müftüoğlu, Sedat Yılmaz ve Abdurrahman Gök, nisan ayından bu yana tutsak. Gazetecilerin önümüzdeki hafta hakim karşısına çıkacak.

Canlı bomba olduğu iddiasıyla Diyarbakır Newrozunda katledilen Kemal Kurkut'un keyfi şekilde öldürüldüğünü ortaya çıkarması başta olmak üzere çok sayıda önemli habere imza atan Mezopotamya Ajansı (MA) editörü Abdurrahman Gök'un 2. duruşması 5 Aralık'ta Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

Ankara merkezli soruşturma kapsamında 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nde tutuklanan Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) Eşbaşkanı ve MA editörü Dicle Müftüoğlu'nun ilk duruşması 7 Aralık'ta Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. Sincan Kadın Kapalı Hapishanesinde tutsak  Müftüoğlu da "Örgüte üye olmak" ve "Örgüt kurmak ve yönetmek" iddiasıyla yargılanıyor.

Müftüoğlu ile birlikte tutuklanan MA editörü Sedat Yılmaz'ın ilk duruşması ise, 14 Aralık'ta Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.