30 Eylül 2024 Pazartesi

Tutsak avukat Aytaç Ünsal Suruç Ailelerine mektup gönderdi

Edirne F Tipi Hapishanesi'nde tutsak edilen Halkın Hukuk Bürosu avukatlarından Aytaç Ünsal, Suruç Aileleri İnisiyatifine gönderdiği mektupta, adalet mücadelesinin önemine işaret etti, "Hakkımız olan ne varsa alacağız" dedi.

Halkın Hukuk Bürosu (HHB) avukatlarından Aytaç Ünsal, Edirne F Tipi Hapishanesi'nden Suruç Ailelerine mektup gönderdi.

"Biliyoruz suç kesin/ suçlu malum/ suçlu emperyalizm/ Gereği düşünüldü.../ Gereği düşünüldü.../ Gereği düşünüldü.../ 'iyi halsiz' katillere/ adil olmaktır en büyük ceza/ Bağdat'ta yanan çocukların acısı kadar/ acımasız olacağız bu.../ bağdata yananların ahı kadar da/ adaletli olacağız/ Geçit yok!/ Geçit yok!/ Geçit yok!" şiiriyle mektubuna giriş yapan Ünsal, Suruç Ailelerine gönderdiği mektupta şu ifadelere yer verdi: "Annelerim babalarım kardeşlerim canım dostlarım merhaba.
Ben avukat Aytaç Ünsal. Belki yüzlerimizi bile görmedik birbirimizin. Ama çok iyi tanıyoruz.
8. yılındayız. F Tipi hücremden acınızı izledim. Hala kanayan yaranızı, hıncınızı izledim.
Sonra. Sonra karanlık ellerin size dokunuşunu, anılarınızın hırpalanışını izledim. Karanlığın alıcı kuşları tarafından çevrilişinizi. Sonra direncinizi izledim.
İçim taştı. Sığamadım yine dört duvara. Önünde saygıdan elimizi ayağımızı nereye koyacağımızı düşüneceğimiz canlara kalkan elleri gördükçe damarlarımdan öfke aktı.
O anlara gittim yeniden yaktılar, yıktılar, bombaladılar. Küllerimiz savruldu havaya. Paramparça edildik. Ama onurumuza, namusumuza hiçbir zarar veremediler. Ve bugün siz o onuru ayakta tutuyorsunuz.
Canım adalet yoldaşım avukat Ebru Timtik ile Suruç'un yeri biz de ayrıydı. Halk olarak katledildiğimiz her an gibi direnişte ölüme attığımız her adımda Suruç için adalet de vardı. Bugün aynı yollardan Sibel ve Gökhan adımlıyor. Her bir canımız için adalet istiyorlar. Canlarımızın hesabı için canlarını koydular ortaya. Çünkü biliyorlar bizi paramparça edenlerden adaleti çekip almak kolay değildir.
Ama alacağız. Adaletsizliğe uğrayanlar yüreklerini ellerine alıp gelecekler. Bir seher vakti yoksul evlerin solgun ışıklarından nasırlı yumrukları kenetli dişleriyle gelecekler ve hakkımız olan ne varsa alacağız.
Size söz veriyoruz, avukatlarınız kardeşleriniz olarak; iyi halsiz katiller mutlaka adaletin ne olduğunu anlayacak.
Halkın tutsak avukatları olarak yanınızdayız. Sibel ve Gökhan ellerinde yürekleri sizler için yürüyor.
Sizi seviyoruz."