25 Eylül 2024 Çarşamba

Tutak'a giden HDP'li heyetin köye girişi engellendi

Ağrı'nın Tutak ilçesine giden HDP heyetinin köye girişine izin verilmedi.

Ağrı'nın Tutak ilçesine bağlı Soğukpınar (Mûşiyan) köyünde dün sabah saatlerinde askerler tarafından operasyon yapıldı. Operasyon sırasında çatışma çıktığı iddia edildi. Silah seslerinin yükseldiği köyde, 3 çocuğu olduğu olan Murat Kaya adlı kişi yaşamını yitirirdi.

Köyde yaşananları araştırmak üzere Ağrı'nın Tutak ilçesine gitmek isteyen HDP Milletvekilleri Diran Dirayet Taşdemir, Murat Sarısaç, Bedran Öztürk, Mensur Işık ve Abdullah Koç askerler tarafından engellendi. Heyetin köye girişine izin verilmedi.

Askerlerce engellenen heyet köy girişinde açıklama yaptı. Heyet adına konuşan HDP Ağrı milletvekili Abdullah Koç, "Vali bir sivilin zarar gördüğünü ve ayağından yaralandığını bize belirtti. Ancak daha sonra öğrendiğimize göre Murat Kaya adlı bir sivil yaşamını yitirdi. Bu yurttaş evine dinlenmek için 10 günlük bir izin almış. Köye daha düne kadar giriş ve çıkışlar serbestti. Herkes köye girip çıkıyor. Fakat biz HDP olarak bir heyet oluşturduk. Bu heyetle bugün köye girmek istedik. Fakat bu köyde bir şeyler saklanılıyor. Bu köyde bizim gidip görmemizi engelliyorlar" dedi.

Yapılan açıklamanın ardından heyet Ağrı'ya döndü.