24 Eylül 2024 Salı

Türkiye'nin işgal saldırıları protesto edildi

Türkiye'nin Medya Savunma Alanları, Maxmur ve Şengal'e yönelik düzenlediği saldırılar İskoçya'nın başkenti Edinburg ve Almanya'nın Aachen, İsviçre'nin Luzern kentinde protesto edildi.

Türkiye'nin Medya Savunma Alanları, Maxmur ve Şengal'e yönelik düzenlediği saldırılar birçok kentte protesto edildi.

EDİNBURG
İskoçya'nın başkenti Edinburg'da Maxmur Mülteci Kampı, Şengal ve Medya Savunma Alanları'nın Türkiye'ye ait savaş uçakları tarafından bombalanması protesto edildi.

MLKP ve Kürt Halk Meclisi tarafından Türkiye Konsolosluğuna kadar yürüyüş düzenlendi. Konsolosluk önünde yapılan eylemde İngilizce ve Türkçe sloganlar atıldı, Türkiye'nin katliamlarını teşhir eden dövizler taşındı.

AACHEN
Türkiye'nin Maxmur Mülteci Kampı, Şengal ve Medya Savunma Alanları'na yönelik düzenlediği saldırılar Almanya'nın Aachen kentinde protesto edildi.

Kent merkezinde düzenlenen eyleme Alman gençleri de katıldı. Eylem boyunca Türkiye'nin işgal saldırılarına karşı sloganlar atıldı.

LUZERN
İsviçre'nin Luzern kentinde yapılan eylemde Türkiye'nin Maxmur, Şengal ve Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırısı protesto edildi. Bahnhofplatz'da bir araya gelen çok sayıda kişi saldırıların durdurulmasını istedi.

Eylemde yapılan konuşmada, Türkiye'ye ait savaş uçaklarının Şengal'de bir hastaneyi bombaladığı belirtildi. TSK'nın uluslararası hukuka aykırı olan bu saldırılarına sessiz kalan NATO ve AB'ye tepki gösterildi. İsviçreli Resolut örgütü adına yapılan konuşmada Kürdistan halkıyla dayanışma içerisinde olacaklarını vurguladı.