1 Ekim 2024 Salı

Türkiyeli aydın ve yazarlardan Gezi davası protestosu

Almanya'nın Berlin şehrinde Türkiyeli yazar, gazeteci ve yönetmenlerin oluşturduğu bir grup Gezi davasındaki cezaları protesto etti. Aslı Erdoğan, eylemde bileğine kelepçe takarak konuşma yaptı.

Gezi davasında Osman Kavala, Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Can Atalay, Mine Özerden, Yiğit Ali Ekmekçi, Tayfun Kahraman'a verilen hapis cezası kararları Almanya'nın başkenti Berlin'de protesto edildi.

Türkiyeli gazeteci, yazar ve yönetmenler Aslı Erdoğan, Deniz Yücel, Peter Steudtner, Zehra Doğan, Can Dündar, Kaan Müjdeci tarafından gerçekleştirilen eyleme Almanya parlamentosundan milletvekilleri, siyasetçiler, Sınır Tanımayan Gazeteciler ve Uluslararası Af Örgütü de katıldı.

Almanya Federal Meclisi önünde yapılan eylemde Almanca ve İngilizce açıklama yapıldı. Aslı Erdoğan konuşmasını bileğindeki kelepçe takılı olarak yaptı.

Eylemciler, Osman Kavala hakkındaki Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararının uygulanmasındaki kararlılığın devam etmesi çağrısıyla Avrupa Birliği temsilciliğine ardından Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği'ne yürüyüş düzenledi.