22 Eylül 2024 Pazar

'Türkiye soykırımın devam etmesine olanak sağlıyor'

Ankara'da basın açıklaması yapan Filistin'de İşgale Son hareketi, Ankara'da basın açıklaması düzenledi. Eylemde, Türkiye'nin soykırımın devam etmesi için tüm olanaklarını seferber ettiği kaydedildi. 

Filistin'de İşgale Son, siyonist İsrail'in Filistin'e yönelik soykırım politikasını ve AKP'nin İsrail ile sürdürdüğü ticari ilişkilerine tepki gösterildi. Devrimci Parti Genel Başkanı Elif Torun Öneren ile Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyelerinin de katıldığı eylem için Konur Sokak'tan Sakarya Caddesi'ne yüründü.

Eylemde sık sık, "Nehirden denize özgür Filistin", "Katil AKP Filistin'den defol" sloganları atıldı. 

'ÖLÜM TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYA'
Yürüyüşün ardından basın açıklamasını okuyan Serdar Kibar, "İşgal devleti İsrail ve işbirlikçileri Gazze'de soykırıma devam ediyor" dedi. Siyonist işgal güçlerinin beş aydır devam eden savaşın ardından 2,3 milyonluk Gazze nüfusunun yarısından fazlasının sığındığı Refah kentine de yoğun bir saldırı düzenlemeye hazırlandığına dikkat çeken Kibar, "İsrail, Refah saldırı planının onayladığını, İsrail Savunma Kuvvetleri'nin Refah'ın 'operasyonel olarak ve nüfusun tahliyesi için hazırlandığını' açıkladı. Diğer yandan Gazze'nin büyük ölçüde yaşanamaz hale gelmiş kuzey bölgelerinde her türlü yardım girişinden mahrum bırakılan halk, açlıkla ve salgın hastalıkla boğuşuyor. Hastanelerin büyük ölçüde devre dışı bırakıldığı Gazze'den açlıktan ve susuzluktan ölüm haberleri geliyor. Kıtlığın yansımaları olarak aralarında yaşlılar, kadınlar, hasta insanlar ve yeni doğanların da bulunduğu yüz binlerce Filistinli, açlık ve susuzluk nedeniyle ciddi ve yakın bir ölüm tehlikesiyle karşı karşıya" dedi.

'FİLİSTİNLİLER BOMBALANIYOR, KENTLER YOK EDİLİYOR'
Kibar, yaşanan soykırıma rağmen Türkiye'nin soykırıma katkıda bulunduğuna dikkat çekerek, "Soykırımın devam etmesini olanak sağlayan askeri, ticari, kültürel ilişkilerini sürdürmeye devam ediyor.  TÜİK Dış Ticaret İstatistiklerine göre Türkiye İsrail'e radar cihazları, çelik dikenli tel, silah parçaları, hava taşıtlarını fırlatma aksamları ihraç ediyor. Sürdürülen ticaret sayesinde Filistinliler bombalanıyor, kentler yok ediliyor" dedi.

İktidara seslenen Kibar, "Timsah gözyaşlarına son verin! İşgal ve soykırım makinesini beslemeye son verin" çağrısı yaptı ve ekledi: "Bizler bugün, Filistin'deki işgal ve katliama 'dur' demek için, İsrail'le tüm ilişkilerin kesilmesi için mücadeleyi büyütmek için bir aradayız."