30 Eylül 2024 Pazartesi

Türkdoğan: Kürt sorununun çözülmemesinin ağır tahribatları sürüyor

İHD'nin 36. kuruluş yılında Ankara şube binasındaki açıklamada konuşan Eş Genel Başkan Türkdoğan, İHD'nin mücadelesiyle Türkiye'de insan hakları bilinci ve kültürünün oluşmasına önemli katkılar sunduğunu söyledi. Türkdoğan, Türkiye'nin en önemli sorunu olan gördükleri Kürt sorununun çözülememesinin yarattığı ağır tahribatların devam ettiğini belirtti.

İnsan Hakları Derneği'nin (İHD) 36. kuruluş yıldönümünde Ankara'da açıklama yapıldı.

İHD Ankara Şubesi dernek binasındaki açıklamada konuşan Eş Genel Başkan Öztürk Türkdoğan,  İHD'nin kuruluş amacının insan hak ve özgürlükleri konusunda çalışmalar yapmak olduğunu söyledi. Türkdoğan, "Kurucular arasında mahpus anneleri ve yakınları, aydınlar, yazarlar, gazeteciler, yayıncılar, akademisyenler, avukatlar, hekimler, mimar ve mühendisler, öğretmenler vardı. Kurucularımızdan yaşamını yitirenleri sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz" dedi.

İHD'nin mücadelesiyle Türkiye'de insan hakları bilinci ve kültürünün oluşmasına önemli katkılar sunduğunu ve sunmaya devam ettiğini dile getiren Türkdoğan, "Türkiye'nin en önemli sorunu olan gördüğümüz Kürt sorununun çözülememesinin yarattığı ağır tahribatlar devam etmektedir. Silahlı çatışma ve savaşın coğrafi alanı Türkiye'nin yanı sıra Suriye ve Irak'ın kuzeyinde de bütün şiddeti ile sürmektedir. Ağır yaşam hakkı ihlalleri gerçekleşmektedir. Bununla birlikte ağır ekonomik krizin devam eden silahlı çatışma halinin sonuçları ile bağlantılı olduğu açıktır" ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından dernek binasında kokteyl verildi.