25 Eylül 2024 Çarşamba

Türk: Zulme karşı hiçbir gün boyun eğmedik

Yeşil Sol Parti'nin Urfa'da düzenlediği mitingde konuşan siyasetçi Ahmet Türk, "Yarın iktidara gelenler size karşı, halkımıza karşı yanlışlık yaparlarsa onların karşısında da dimdik dururuz. Kürt halkı mücadelesinin anlamını çok iyi biliyor. Bu nedenle hiç kimse Kürt halkını kandırmaya çalışmasın" ifadelerini kullandı.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) seçim çalışmaları kapsamında Urfa'nın Viranşehir ilçesinde miting düzenledi. Mitinge Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, siyasetçi Ahmet Türk, Yeşil Sol Parti milletvekili adayları ve on binlerce kişi katıldı.

Özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına saygı duruşuyla başlanılan mitingde "Çerxa Şoreşê" marşı okundu. Ardından Yeşil Sol Parti milletvekili adayları halkı selamladı.

TÜRK: KİMSE KÜRT HALKINI KANDIRMAYA ÇALIŞMASIN 
Halaylarla devam eden mitingde Ahmet Türk söz aldı. Özgürlük gününe doğru gittiklerini söyleyen Türk, Kürt halkının zulme karşı asla baş eğmediğini kaydetti. Uzun yıllardır zorlu bir siyaset yürüttüklerini vurgulayan Türk, "Değerli dostlarımızla değerli yoldaşlarımızla Kürt halkı birlikte geleceği, inşa etmek için bugün mücadele ediyor. Bizler bu ülkede ne istiyoruz? Bizler demokrasi istiyoruz. Halkların demokratik bir düzen içinde birlikte yaşamasını önemsiyoruz ve bunun mücadelesini veriyoruz" dedi.

"Etnik milliyetçilik" suçlamalarına tepki gösteren Türk, şöyle devam etti: "Bizler Kürt halkının dilini, kimliğini, geleceğinin yasaklardan kurtulmasını istiyoruz. Aslında Kürt halkını inkar edenler milliyetçilik, ırkçılık yapıyor. Faşizmi bu ülkeye yerleştirmek istiyor. Oysa ki, biz faşizme karşı ortak demokratik değerlerde halkımızı buluşturmak için mücadele ediyoruz. Billboardlara baktığımızda bütün Kürdistan'da 'yola devam' yazıyorlar. Hangi yola devam? Kürt siyasetçilerini zindanlarda tutmak için yola devam diyorlar. Kürt halkının kimliğini inkar etmek için yola devam diyorlar. Irkçı milliyetçi bir söylemle, tek millet mesajıyla yola devam diyorlar. Peki, bizi inkar eden bu anlayışa karşı yola devam der miyiz? Asla demeyeceğiz. Kabullenmeyeceğiz."

Bu seçime giderken sadece halka güvendiklerinin altını çizen Türk, "Yarın iktidara gelenler size karşı, halkımıza karşı yanlışlık yaparlarsa onların karşısında da dimdik dururuz. Bunun da bilinmesi lazım. Kürt halkı politize olmuş bir halk, Kürt halkı mücadelesinin anlamını çok iyi biliyor. Bu nedenle hiç kimse Kürt halkını kandırmaya çalışmasın" ifadelerini kullandı.

AYDENİZ: DARBECİ KENDİLERİDİR
Halkı selamlayarak sözlerine başlayan DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ırkçı saldırıyla katledilen Kürt müzisyen Cihan Aymaz'ı andı. "Kürt sorunu yok diyorlar. Kürt sorunu yoksa neden Cihan Aymaz öldürüldü? Cihan Aymaz ırkçılık sonucu öldürüldü" diyen Aydeniz, Kürt halkının onurlu bir barış ve özgürlük için mücadeleye devam edeceğinin altını çizdi.

Çiftçilerin sorunlarına işaret eden Aydeniz, "Onlar suyumuzu kesmek, ekmeğimizi önümüzden almak istiyorlar. O ekmeğini ellerinden almak istedikleri, o suyunu kesmek istedikleri, o elektriksiz bıraktıkları halk onların ampulünü söndürecek" dedi.

14 Mayıs'ta kirli ittifakı göndereceklerini söyleyen Aydeniz, "Seçimleri bile darbe olarak görüyorlar. Bilsinler ki, darbeci kendileridir. 8 yıldır her gün darbe yapıyorlar. Bu darbe nedir? Kayyumdur. Bu darbe her gün yapılan baskılardır. Ama bilsinler ki, darbeleri hiçbir zaman başarılı olmayacak" ifadelerini kullandı.

En büyük darbenin ise İmralı tecridi olduğunun altını çizen Aydeniz, "Sayın Öcalan özgür olmadıkça Kürdistan özgür olmayacak, Türkiye demokratikleşmeyecek. Bu iktidar Kürtlere düşmanlık yaparak iktidarını sürdürmek istiyor, bunu da tecrit ile sürdürüyor" dedi. "Kürt halkı özgür olmadan yaşayamaz" diyen Aydeniz, özgürlüğün mutlaka geleceğini dile getirdi.