30 Eylül 2024 Pazartesi

Türk Metal temsilcileri bildiri dağıtan EMEP üyelerine saldırdı

Kalibre Boru Fabrikası'nda örgütlü Türk Metal Sendikası'nın temsilcileri, kıdem tazminatının gasbına karşı bildiri dağıtan EMEP üyelerine saldırdı.

İzmit'te bulunan Kalibre Boru fabrikasında örgütlü Türk Metal Sendikası temsilcileri, Emek Partisi (EMEP) üyelerinin bildiri dağıtımını engelledi. İşçileri örgütleyip EMEP'lilerin üzerine yürüyen iş yeri temsilcileri, bildiri dağıtımına engel oldu.

Evrensel'de yer alan habere göre Türk Metal iş yeri temsilcileri Serhat Konuk ve Ahmet Tayfun Hızlı "Gelin arkadaşlar" diyerek işçilerle EMEP üyelerinin üzerine yürüdü. Bildirileri EMEP üyelerinin ellerinden müdahale ederek zorla alan Konuk ve Hızlı, yere atarak üzerinde yürüdü.

Müdahalenin ardından polisi arayarak şikâyette bulunan EMEP üyeleri, Konuk ve Hızlı hakkında suç duyurusunda bulundu. Başiskele Polis Karakolu'ndan gelen ekipler, Konuk ve Hızlı'nın ifadelerini almak üzere karakola götürdü. Burada EMEP üyeleri şikâyetçi oldu. İş yeri temsilcileri, ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

EMEP: KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK!
EMEP İl Başkanı Arzu Erkan saldırıyla ilgili, "Metal işçilerinin 2015 Metal Direnişindeki sendikal demokrasi talebinden ders çıkarmayan Türk Metal anlaşılan odur ki tüm bu pandemi sürecinde işçinin yanında değil de patronların yanında olduğunun daha net görüldüğü bir ortamda o günlerin yeniden yaşanacağından korkmaktadır. Ebetteki korkunun ecele faydası yoktur. Metal işçileri kendi çıkarlarının tam karşısında tutum alan, kendi emeği ve alın teri üzerine çöreklenmiş sendikal bürokrasiyi söküp atması gerektiğini görecektir" açıklaması yaptı.