23 Eylül 2024 Pazartesi

Türk devletinin katlettiği 14 kişi son yolculuklarına uğurlandı

Türk devletinin işgal saldırılarında katledilen 14 kişi için Kuzey ve Doğu Suriye'nin kentlerinde cenaze töreni düzenlendi. Törenlerde yapılan konuşmalarda Türk devletinin saldırılarına karşı devrimin kazanımlarını korumaktan vazgeçilmeyeceği vurgulandı.

Türk devletinin, Rojava- Kuzey ve Doğu Suriye kentlerine yönelik işgal saldırılarında katlettiği 14 kişi Hesekê, Qamişlo, Kobanê, Tirbespiyê ve Dirbêsiyê kentlerinde toprağa verildi.

HESEKÊ
5 Ekim günü Amûdê ilçesine bağlı Til Hebeş köyüne yönelik saldırı da şehit düşen İç Güvenlik Güçleri üyesi Mecid Damin ve Hesekê'nin kuzeyindeki Mişêrfê Hemê mezrasına yönelik bombardımanda katledilen Ednan Ebdî Şehit Dijwar Şehitliği'nde defnedildi. Cenazeler yüzlerce kişi tarafından omuzlarda taşınarak şehitliğe götürüldü.

Cenaze töreninde saygı duruşunun ardında konuşan Hesekê Şehit Aileleri Meclisi üyesi Mehmûd Cewad, şehitlerin bu topraklarda yaşayan tüm bileşenleri ve Rojava devriminin kazanımlarını koruyacağına söz verdiğini belirtti. Cewad, şehitlerin çizgisini takip etme sözü verdi.

Hesekê Askeri Meclisi komutanlarından Dêrsim Hesekê ise faşist Türk devletinin 12 yıldır farklı yol ve yöntemlerle Rojava'ya saldırdığını ve katliamlar gerçekleştirdiğini kaydetti. Dêrsim Hesekê, konuşmasının sonunda işgalci Türk devletinin tüm saldırılarına rağmen kazanacaklarını belirtti.

Damin ve Ebdî'nin şehadet belgelerinin ailelerine teslim edilmesinin ardından cenazeler sloganlar ve zılgıtlarla defnedildi.

DIRBÊSİYÊ
Dirbêsiyê'de saldırılarda şehit düşen İç Güvenlik Güçleri üyeleri; Yûnis El Mihemed, Selahedîn Hisên, Beşar Elî ve Mihemed El Celo Şehit Îsmaîl Hogir Şehitliği'nde son yolculuğuna uğurlandı.

Amûdê Şehit Aileleri Meclisi üyesi Mihemed Ehmed, şehit ailelerine başsağlığı diledi. Ehmed, "Bu saldırılara karşı sessiz kalmayacağız ve savaşçılarımızın yanında olacağız" dedi.

Şehitlerin fedakarlıklarına dikkat çeken İç Güvenlik Güçleri adına konuşan Hisên El Sada, "Türk devletine söylüyoruz; Biz bu topraklarda yaşıyoruz. Siz yıksanız da ülkemizi yeniden kuracağız. Kahraman Kürt, Arap, Süryani, Türkmen ve Çerkes halklarımızı birbirinden koparamazsınız. Bu topraklarda kalmaya devam edeceğiz. Ölsek de bu topraklarda öleceğiz" dedi.

Konuşmaların şehadet belgeleri şehitlerin ailelerine teslim edildi. Mihemed, Hisên, Elî ve Celo zılgıtlar ve sloganlar eşliğinde toprağa verildi.

KOBANÊ
İşgalci Türk devletinin saldırılarında katledilen Gêlo Şêx, Huzeyfe Hiso, Ebdurehman Hecî, Îsmaîl Xelî, Ebdurehman Nasan ve Minbic Askeri Meclisi savaşçısı Îsa Casim Şehit Dicle Şehitliği'nde defnedildi.

Cenaze törenine Fırat Bölgesi'nden binlerce kişi katıldı.

Konuşma yapan Kongra Star Fırat Bölgesi Koordinasyonu üyesi Suad Dumer, işgalci Türk devletinin özgürlükçü halkın iradesini boşa çıkarmak istediğini belirtti.

Suad Dumer şunları ifade etti: "İşgalci Türk devleti bugün bizi öldürmek istiyor ama biz asla teslim olmayacağız. Topraklarımızı kanımızın son damlasına kadar savunacağız."

Şehadet belgelerinin ailelerine teslim edilmesinin ardından Şêx, Hise, Hecî, Xelî, Nasan ve Casim defnedildi.

QAMIŞLO
Qamişlo'da halklar 5 Ekim'de işgalci Türk devletinin saldırılarında şehit düşen İç Güvenlik Güçleri üyesi Mihemed Ehmed Kindo'yu toprağa verdi.

Şehit Delil Saroxan Şehitliğinde düzenlenen cenaze töreninde konuşma yapan Til Berak Şehit Aileleri Meclisi üyesi Weid Ilêwî, "Madem şehitlerin takipçisiyiz, o halde mutlaka zafer bizimdir. Onların kazanımlarına sahip çıkacağız" dedi.

Weid, "Ayağa kalkacağız ve hiçbir şekilde yenilmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Qamişlo Şehit Aileleri Meclisi üyesi Fatme El Casim ise "Özgür bir ülke için kurmak için çalışıyoruz. Kimse irademizi kıramaz ve tüm komploları yenilgiye uğratacağız. Geri adım atmayacağız. Ülkemizin korunması uğruna fedaice direneceğiz ve savaşacağız. Halkımız saldırılara karşı isyan etsin" şeklinde konuştu.

Yüzlerce kişi Mihemed Ehmed Kindo'yu "Şehîd namirin" sloganları eşliğinde son yolculuğuna uğurladı.

TIRBESPIYÊ
Saldırılarda katledilen Mihemed El Ilêwî, Tirbespiye'deki Şehit Dilşêr Şehitliği'nde toprağa verildi. Törende konuşma yapan Tirbespiyê Şehit Aileleri Meclisi üyesi Nûredîn Şakîr, Kuzey ve Doğu Suriye halklarının saldırılara karşı mücadele ve direnişi yükselteceklerini belirtti.

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) Koordinasyon üyesi Ayid Îbrahîm ise konuşmasında Türk devletinin halka hizmet veren binaları hedef alarak halkın iradesini kırmak istediğini vurguladı.

Şehitlerin fedakarlıkları ile elde ettiği kazanımlarına sahip çıkacaklarını ve başarıyı sağlamak için kararlılıkla mücadeleye devam edeceklerini söyleyen Îbrahîm, "Halkın iradesi kazanacak"dedi.

Törenin sonunda Ilêwî'nin şehadet belgesi okunarak aynı saldırıda yaralanan oğlu Muitesim El Ilêwî'ye teslim edildi.