24 Eylül 2024 Salı

'Türk devleti ve KDP'nin ihanetine karşı direnişe çağırıyoruz'

TKŞ ve JKŞ, Kobanê'de Özgür Kadın Meydanı'nda Türk devletinin Güney Kürdistan işgaline destek sunan KDP'yi protesto etti.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) ve Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ), Türk devletinin Güney Kürdistan işgaline destek sunan KDP'yi protesto etti.

Özgür Kadın Meydanı'nda bir araya gelen TKŞ ve JKŞ üyeleri, "Yaşasın gerilla direnişi. Kahrolsun işgal ve ihanet" yazılı pankart açtı. Eylemde "Garê'den Zap'da biz kazanacağız", "Yaşasın özgürlük, yaşasın Kürt halkının birliği", "Türk devleti ve KDP mutlaka yenilecek" yazılı dövizler de taşındı.

TKŞ ve JKŞ adına açıklama yapan Diren Kobanê, Türk devletinin 24 Nisan'da başlayan işgal saldırısının halen devam ettiğini söyledi. 24 Nisan'ın Ermeni Soykırımı'nın yıldönümü olduğunu hatırlatan Kobanê, Medya Savunma Alanları'na yönelik saldırısı bu nedenle tesadüf değildir" dedi.

Türk devletinin Garê'ye yönelik işgal saldırısı esnasında büyük bir yenilgi aldığını dile getiren Kobanê, "Şimdi de daha büyük bir askeri güç ile gerillanın iradesini kırmak istiyor. Gerilla ise Metina, Zap ve Avaşin ve diğer bölgelerde benzersiz direnişini sürdürüyor. Emperyalistler, gerici bölge devletleri ve KDP'nin Türk devletinin saldırı politikasına destek veriyor. Bu işgal saldırısı NATO ve diğer emperyalist güçlerin onayıyla sürdürülüyor. Son NATO toplantısı ezilen halklara yönelik yeni savaş kararları aldı" diye konuştu.

Türk devletinin gerilla güçlerine yönelik savasının dört parça Kürdistan halkına karşı yürütüldüğünü dile getiren Kobanê şunları söyledi: "Emperyalist devletler ve Türk devleti, Kürdistan topraklarının sömürge altında tutulması politikasını sürdürmek, Kürt halkının kazanımlarını yok etmek istiyor. Başta Güney Kürdistan halkı olmak üzere tüm Kürt halkı ve bölgedeki ezilen halklar KDP'nin bu ihanetine karşı el ele vermeli. İşgalci Türk devletine karşı çıkmalı ve ayağa kalkmalıdır. Türk devletinin öncelikli amacı Kürtleri parçalamak ve yok etmektir. KDP'nin bu duruşu ulusal birlik için büyük bir yaradır. KDP'nin gerilla karşısında binlerce peşmergeyi gerilla bölgelerine gönderdiler."

Türk devletinin her türlü ağır silahla gerçekleştirdiği saldırılardan sonuç alamadığını belirten Kobanê, "Bu nedenle kimyasal silahlar kullanıldı. Türk devleti insanlığa karşı büyük suçlar işliyor" dedi.

Türk devletinin işgal saldırısı ve KDP'nin işbirlikçi tutumuna karşı mücadele çağrısı yapan Kobanê şöyle devam etti: "Türk devletinin işgaline ve insanlık suçlarına karşı sessiz kalan tüm güçler, suç ortağıdır. Zap, Avaşin ve Metina'da gerilla direnişini selamlıyoruz. Medya Savunma Alanları'ndaki savaş, varlık-yokluk savaşıdır. Güney Kürdistan'ın işgalinden sonraki ilk adım Rojava'nın işgal edilmesi olacaktır. Efrin, Serêkaniyê ve Garê direnişlerinin ruhuyla bu işgale karşı çıkacak ve direneceğiz."