1 Ekim 2024 Salı

Türk devleti Rojava'ya yönelik işgal saldırısına hazırlanıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir kez daha Rojava devrim topraklarına yönelik saldırı tehdidinde bulundu. Bölgedeki askeri hareketlilik ve bombardıman uzun süredir devam ediyor. DSG güçleri ise, işgalcilerin ilerlemelerine izin vermeyeceklerini, saldırılara hazır olduklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye kentlerine yönelik işgal saldırısı sinyali verdi. Önceki gün gerçekleşen kabine toplantısının ardından açıklama yapan Erdoğan, Rojava devrimini yok etme siyasetine yeni bir işgal saldırısıyla devam edeceklerini duyurdu.

Rojava topraklarından Türkiye'ye saldırı yapıldığını öne süren Erdoğan, "Saldırı, taciz, tuzakların merkezi konumundaki alanlar harekat önceliğimizin başında yer almaktır" dedi. Türk devletinin ABD ve Rusya emperyalistleriyle birlikte hazırladığı tampon bölge planını hatırlatan Erdoğan, "Güney sınırlarımız boyunca 30 km derinlikte güvenli bölgeler oluşturmak için başlattığımız çalışmaların eksik kısmıyla ilgili adımları atmaya başlıyoruz" diye konuştu.

İşgal saldırısı için hazırlık aşamasında olduklarını ima eden Erdoğan şöyle konuştu: "TSK, istihbarat, emniyet güçlerimiz hazırlıklarını tamamlar tamamlamaz inşallah bu operasyonlar başlayacaktır."

Erdoğan, yarın yapılacak MGK toplantısında işgal saldırısını görüşeceklerini de söyledi.

QSD: TÜRK DEVLETİNİN AMACI İSTİKRARI BOZMAK
Demokratik Suriye Güçleri (QSD), işgalci Türk devletinin saldırı tehdidine ilişkin açıklama yaptı. Türk devletinin amacının özerk yönetim topraklarındaki istikrarı bozmak olduğunu belirten QSD şu ifadeleri kullandı: "Kuzey ve Doğu Suriye'de bulunan garantör güçlerin stratejik konumlarında herhangi bir değişiklik söz konusu değildir. Türk devletinin gündemi ısıtmak ve bölgenin istikrarını bozmak için yaptığı tehditlerin amacı DAİŞ'i yeniden canlandırmaktır."

AYN İSA VE TİL TEMİR'DE YOĞUN HAREKETLİLİK
Bölgede yaşanan gelişmeleri değerlendiren QSD komutanlarından Egîd Qeremox da, işgalcilerin Ayn İsa hattına askeri sevkıyatı artırdığını söyledi. Bombardımana aralıksız devam eden işgal güçlerinin daha yoğun saldırılara hazırlık yaptığına dikkat çeken Qeremox, "İşgalci Türk devleti ve çeteleri, yeni saldırılar düzenlemek için Ayn İsa ve birçok köy çevresine büyük askeri kuvvetler gönderdi" dedi.

Geçtiğimiz aylarda yaşanan çatışmalarda çetelerin ağır kayıplar verdiğini hatırlatan Qeremox, işgal güçlerinin sivil yerleşim alanlarını sık sık bombaladığını dile getirdi. Qeremox, QSD güçlerinin tüm saldırı planlarına hazır olduğunu dile getirdi.

İşgal alanlarıyla cephe hattı konumundaki Til Temir bölgesinde de hareketlilik arttı. Saldırılarını yoğunlaştıran işgal güçleri sadece 22 Mayıs günü Til Temir'in 11 köyüne 100'den fazla havan topu ve obüs attı. Saldırılarda 3 köylü yaralanırken, tarım arazilerinde yangın çıktı.

Til Temir Askeri Meclisi komutanı Ferhad Canfeda da işgal güçlerinin Til Temir ve Zirgan cephelerine nisan başından itibaren ağır silah yerleştirdiğini söyledi. Bölgeyi savunmaya devam edeceklerini vurgulayan Canfeda, "İşgalci düşman kuvvetlerinin bir metre dahi ilerlemelerine izin vermeyeceğiz. Biz her zaman hazırız" dedi.