23 Eylül 2024 Pazartesi

TÜPRAŞ'ta direniş 5. gününde

TÜPRAŞ'ta direniş devam ederken 22 işçinin işten çıkarılmasına tepki gösteren direnişçiler, eylemlerin artarak devam edeceğini duyurdu. 

TÜPRAŞ'ta Petrol-İş'e dört rafineriden işten çıkarılması için 88 kişilik liste sunan Koçlar, Aliağa rafinerisinden 22 işçinin çıkışını verdi. Bu karara karşı Petrol-İş Aliağa şubesi direnişe başladı. Hafta sonu iş yerine kapanma biçiminde başlayan direniş, pazartesi gününden itibaren işletme önündeki direniş çadırlarında sürdürülüyor.

Beş gündür eylemde olan Aliağa Şubesine üye işçiler, dün şirketin 22 işçinin işine son vermesiyle bugün "dayanışmayı büyütüyoruz, işten atılanlar geri alanına kadar eylemlerimiz artarak devam edecek" dedi.

Gece vardiyasından çıkan Petkim ve Star işçileri Petkim kavşağından başlattıkları yürüyüşte, "İşçilerin birliği sermayeyi yenecek!" "Birleşe birleşe kazanacağız!" sloganlarıyla TÜPRAŞ işçilerine desteğe geldi.

TÜPRAŞ rafinesi önünde konuşma yapan Aliağa Şube Başkanı Hasan Toptan "Koç Holding dün 22 kardeşimizin iş akitlerini feshetti. Biz buradaki eylemimizi Aliağa Meydanı'na taşıyacağız. İşveren buradan sesleniyoruz, bu fesihleri durdur. Eğer durdurmazsan bu eylemler de durmayacak. İşten atılan işçiler geri alınana kadar tüm Aliağa emekçileriyle birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.