7 Ekim 2024 Pazartesi

Tuncer: 'Nefes alamıyorum' dediğimde daha çok boğazımı sıktılar

Ankara anmasında işkenceyle gözaltına alınan SGDF MYK üyesi Yaren Tuncer'in işkence sırasında boğazı sıkıldı. Tuncer, "Nefes alamadığımı söylediğimde daha da çok sıktılar ve küfür ettiler" dedi. Tuncer, dizleri çözüldükten sonra polisin boğazını sıkmayı bıraktığını ancak işkenceye devam ettiklerini söyledi.

10 Ekim Ankara katliamı anmasına katılmak için Ankara'ya gelen ve polis saldırısıyla işkenceyle gözaltına alınan SGDF MYK üyesi Yaren Tuncer uğradığı işkenceyi aktardı.

"Suruç için adalet 10 Ekim için adalet" demek için toplandıklarını söyleyen Tuncer, her ay düzenlenen 10 Ekim anmasına saldırmayan polisin önlerine barikat kurarak engel olduklarını kaydetti. Slogan attıkları anda polisin saldırdığını söyleyen Tuncer, "Darp edilirken bir pet şişede bulunan gazlı su suratıma doğru atıldı. Sol gözüm tamamen gazlı suyla doldu ve bir süre göremedim. Bu sırada yerde sürüklendim, tekmelendim, cinsiyetçi küfürlerle araca fırlatıldım" dedi.

Araç içinde de işkencenin sürdüğünü söyleyen Tuncer, "10 Ekim tanığı olan yaşı oldukça büyük ve felç geçirmiş Mehmet Ali Tosun da darp edilerek araca bindirildi, araç içinde de darp edildi. Buna müdahale ettiğimizde bize darp devam etti" diye konuştu.

Tuncer, şöyle devam etti: "Saçlarımı çekmeye, tekme atmaya devam etti. Bir tanesi boğazıma sarıldı ve koluyla beni boğmaya başladı. 'Nefes alamıyorum' dediğimde daha da çok boğazımı sıktı ve cinsiyetçi küfür etmeye devam etti. Bir noktadan sonra dizlerim çözüldü bu sırada boğazımı sıkmayı bıraktı araçtan çıkarıp, başka bir gözaltı aracına darp edilerek işkenceyle bindirildim."

İşkenceyi belgelediklerini ve darp raporu aldıklarını söyleyen Tuncer, "Onların işkencelerine karşı IŞİD-devlet işbirliğiyle katledilenleri anmaya devam edeceğiz. Yılmıyoruz, saldırıları boşuna. Mutlaka adalet kazanacak, adaleti biz getireceğiz" diye vurguladı.