23 Eylül 2024 Pazartesi

Tümüklü: Saldırılar davamızın, mücadelemizin meşruluğunun kanıtıdır

Partisine ve SGDF'ye yönelik gerçekleşen gözaltı saldırısının, bugüne kadar yürüttükleri mücadelenin meşruluğunu bir kez daha kanıtladığının altını çizen ESP Eş Genel Başkanı Tümüklü, Diyarbakır'da düzenlenen basın toplantısında konuştu. Faşist iktidara ve siyasi polise seslenen Tümüklü, saldırılara yanıtlarının bugüne dek lafzi değil eylemle, pratikle olduğunu vurguladı. Tümüklü, "Mücadeleyi büyüteceğiz" dedi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'na (SGDF) yönelik Diyarbakır ve Bursa'da gerçekleşen gözaltı saldırısı Diyarbakır'da düzenlenen basın toplantısıyla protesto edildi.

8 SOSYALİST GÖZALTINDA
Sabaha karşı düzenlenen ev baskınlarında Diyarbakır'da ESP Eş Genel Başkan Yardımcısı Beycan Taşkıran, SKM MYK üyesi Satiye Ok; SGDF üyeleri Serhat Eren, Muhammet Altınkaya ve Heja Kayan Bursa'da ise ESP üyesi Rıza Çimen, Eğitim-Sen Bursa Şube Sekreteri Murat Pınar ve sosyalist kadın Ela Deniz Albayrak gözaltına alınmıştı.

HEDEP Diyarbakır İl Örgütünde, "Baskılar gözaltılar bizi yıldıramaz! Biz kazanacağız" şiarıyla düzenlenen basın toplantısına ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, HEDEP Amed İl Eşbaşkanları Pınar Sakık Tekin ve Abbas Şahin, DBP İl Eşbaşkanları Sultan Yaray ve Mehmet Şirin Gürbüz, HDP İl Eşbaşkanı Mehmet Ali Sert ve gözaltındaki sosyalistlerin aileleri katıldı.

ÇELEBİ: DOSYADA GİZLİLİK KARARI VAR
Basın toplantısının moderatörlüğünü üstlenen Peri Belediyesi'nin yerine kayyum atanan Eşbaşkanı Orhan Çelebi, avukatların sosyalistlerle görüştüğünü, morallerinin yüksek olduğunu aktardı. Çelebi, "Arkadaşlarımızın açlık grevinde olduğunu, Emniyetin şekerli suyu bilinçli olarak vermediğini ve dosyada gizlilik kararı olduğu bilgisi mevcut" dedi.

TEKİN: SOKAK SOKAK MÜCADELEMİZİ BÜYÜTMENİN SÖZÜNÜ VERİYORUZ
Ardından HEDEP Amed İl Eşbaşkanı Pınar Sakık Tekin, söz aldı. Gözaltı saldırısını kınayan Tekin, "Kadınlar olarak dayanışmamızı her yerde yürüteceğimizin sözünü veriyoruz. Kapsamlı bir şekilde sokaklarda, alanlarda, her yerde mücadelemizi büyütmenin sözünü veriyoruz" dedi.

YARAY: SALDIRILARA KARŞI ÖRGÜTLÜ MÜCADELE YÜRÜTMEMİZ GEREKİYOR
DBP İl Eşbaşkanı Sultan Yaray da Kürtçe bir konuşma yaptı. Yaray, "Başta ESP ye dönük yapılan operasyonları kınıyorum. Mazlum ve ezilen halklara yapılan bu saldırılar karşısında bizlerin de örgütlü mücadele yürütmemiz gerekiyor. Gerek tecride karşı gerek gözaltılara karşı devletin bu saldırılarını boşa çıkaracak mücadele gücümüz var. Faşizmin zincirlerini kırmak için halklarımızla birlikte bu mücadeleyi yükselterek daha da büyüteceğimizin sözünü veriyoruz. Halkların eşitlik ve özgürlük mücadelesi için barışı inşa edeceğiz. Yaşamak direnmektir" ifadelerini kullandı.

TÜMÜKLÜ: KORKU ÖRGÜTLEYEREK MÜCADELEYİ SEKTEYE UĞRATMAYA ÇALIŞIYOLAR
Son olarak ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü söz aldı. Faşizmin ezberletmeye, alıştırmaya çalıştığı bir süreçle karşı karşıya olduklarını dile getiren Tümüklü, "Sadece Diyarbakır'da ve Bursa'da ESP'ye değil daha dün Mahir Çayan'ı, Hüseyin İnan'ı, Deniz Gezmiş'i andığı için gençlik örgütlerine yaptığı operasyonla onlarca genç gözaltına alınıp, bırakılmıştı. Geçenlerde sayın Öcalan üzerindeki tecride karşı yürüyen yüzlerce mücadele insanı gözaltına alınarak bu mücadeleyi engellemeye çalışan faşist devlet gerçeği var. Sabaha karşı insanların evlerine girip korku ve kaygı örgütleyerek mücadeleyi sekteye uğratmaya çalışıyorlar" dedi.

'DAVAMIZIN, KAVGAMIZIN MÜCADELESİNİ VERİYORUZ'
Aslında gerçek olanın kendi rejimini yönetmekte zorlanan bir rejim gerçeği olduğunun altını çizen Tümüklü, "Yönetemedikçe, krizi derinleştikçe, krizin çelişkilerini geniş emekçilere, ezilenlere götürecek, eşitlik ve özgürlük mücadelesini büyüteceklere saldırılarıyla yanıt veriyor. Tasfiye etmeye, mücadeleyi sınırlandırmaya, etkisizleştirmeye çalışıyor. Kuşkusuz partimiz de bu ülkede, bu coğrafyada ezilenlerin ve emekçilerin mücadelesini büyütmekle  kendini görevli sayan, her bir kadrosu Kürt özgürlük mücadelesinden Alevi inanç ve özgürlük mücadelesine, kadın özgürlük mücadelesinden işçi sınıfının örgütlenme mücadelesine, gençliğin gelecek mücadelesinden emekçi köylülüğün ekoloji mücadelesine kadar bu mücadeleyi büyütmekle mükellef sayıyor, görev sayıyor. Bunu bir dava, bir kavga olarak görüyor ve bunun mücadelesini veriyor" vurgusu yaptı.

'MÜCADELEYİ BÜYÜTMEYE DEVAM EDECEĞİZ'
Tüm bu saydıklarının karşı karşıya kaldıkları gözaltı operasyonunun içeriği olduğunu aktaran Tümüklü, "Mücadelemizin ne kadar meşru ve haklı olduğunu bir kez daha gördük. Düşmanımızın nezdinde hedef haline getirildiğimiz konuya baktığımızda kayyuma karşı çıktığımız, tecride karşı çıktığımız eylemlere katılmak. Evet biz Kürt halkının eşitlik ve özgürlük mücadelesini büyütmeyi devrimci sosyalistler ve sosyalist yurtseverler olarak programatik olarak belirliyor ve örgütlemeyi görev sayıyoruz. 25 Kasım'ı, 8 Mart'ı örgütlemeyi kadın özgürlük mücadelesinin erkek egemen devlete karşı insanlaşma süreci olarak ele alıyor ve görüyoruz bu mücadeleyi. Yerlerinden yurtlarından edilen, doğası yağmalanan emekçi köylünün yanında bu mücadeleyi büyütüyoruz, büyütmeye devam edeceğiz. Gençliğin gelecek mücadelesini, işçi sınıfının örgütlenme mücadelesini büyütmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

'YANITIMIZI LAFZİ DEĞİL PRATİĞİMİZLE VERİYORUZ'
Tümüklü, son olarak faşist iktidara seslendi ve şunları söyledi: "Faşist rejim ve onun siyasi polisine aynı yanıtı veriyoruz. Bunu pratiğimizle gösteriyoruz sadece lafzi değil eylemle. Bu mücadelenin, bu kavganın, bu davanın tarafı olduğumuz pratiğimizle de hayata geçiriyoruz. Ve burada sizin huzurunuzda bir  kez daha ilan ediyoruz; başta Eş Genel Başkan Yardımcımız Beycan Taşkıran, SKM MYK üyemiz Satiye Ok ve SGDF'lilerimiz, yoldaşlarımız çıktığında bu bayrağı tekrardan devam ettirecek."