23 Eylül 2024 Pazartesi

TTB'nin il gezileri sürüyor

"Emek Bizim Söz Bizim" eylem süreci kapsamındaki il gezileri Bartın, Kocaeli ve Çorum ile devam etti.

Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB) "Emek Bizim Söz Bizim" eylem süreci kapsamında 14 Mart sürecine yönelik başlattığı il gezileri, 9 Mart 2022 günü Bartın, Kocaeli ve Çorum ile devam etti.

TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı ve Merkez Konseyi üyesi Dr. Çiğdem Arslan ile Bartın Tabip Odası Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan heyet, ilk olarak Bartın Devlet Hastanesi ile bir özel hastanedeki hekimlerle bir araya geldi. Buluşmalarda hekimlerin acil talepleri ile birlikte 14-15 Mart Büyük G(ö)rev'i üzerine değerlendirmeler yapıldı. Daha sonra Kırtepe, Tuna ve Gölbucağı aile sağlığı merkezlerine gidildi. Ziyaretlerde birinci basamakta yaşanan sorunlar konuşuldu, sağlık çalışanları 14-15 Mart Büyük G(ö)rev'e davet edildi.

TTB Merkez Konseyi II. Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten ve Merkez Konseyi üyesi Dr. Meltem Günbeği ile Kocaeli Tabip Odası Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan heyet, ilk olarak Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni ziyaret etti. Fakülte dekanıyla bir görüşme gerçekleştiren heyet, akademisyenler ve asistanlar ile de bir forum düzenledi. Daha sonra Kocaeli Devlet Hastanesi'ne geçerek hekimlerle buluşan heyet, öğle arasında ise hekimlerin hedef gösterilmesine karşı düzenlenen basın açıklamasına katıldı. Öğleden sonra aile sağlığı merkezlerine ziyaretlerde bulunan TTB heyeti, son olarak Kocaeli Tabip Odası'nda aktivistlerle bir araya geldi. Hekim buluşmalarında 10 acil talep için yürütülen mücadele ve 14-15 Mart Büyük G(ö)rev'inin önemi üzerine konuşuldu.

TTB Merkez Konseyi üyeleri Doç. Dr. Deniz Erdoğdu ve Dr. Alican Bahadır'dan oluşan heyet ise ilk olarak aile sağlığı merkezlerindeki hekimleri ziyaret etti. Daha sonra özel bir sağlık merkezi ile Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki hekimlerle bir araya gelindi. Buluşmalarda TTB'nin ve tabip odalarının açıkladığı 10 acil talep ile 14-15 Mart Büyük G(ö)rev'i üzerine değerlendirmeler yapıldı.