23 Eylül 2024 Pazartesi

TSP: Siyonist İsrail, Filistinli tutsakları katlediyor

Siyonist İsrail devletinin hapishanelerde rehin aldığı Filistinli tutsakları katlettiğine dikkat çeken TSP, "Başta ABD ve AB ülkeleri olmak üzere, işgalci siyonist devletten yana tutum alan emperyalist devletler, İsrail'in işlediği insanlık suçuna ortaktırlar" dedi.

Siyonist İsrail devletinin Filistin halkına dönük soykırım ve işgal saldırıları sürerken, İsrail hapishanelerinde rehin alınan Filistinli tutsaklara dönük insanlık suçları da devam ediyor. Bu duruma ilişkin açıklama yapan Tutsakların Sesi Platformu (TSP), 7 Ekim'de başlatılan Aksa Tufanı hamlesi sonrası 1,5 aydır her türlü saldırıya rağmen sonuç alamayan İsrail devletinin rehin tuttuğu Filistinli tutsakları katlederek işlediği insanlık suçlarına her gün yenisini eklediği belirtildi.

7 Ekim'den beri tutsaklara yönelik işkencelere hız veren, tutsakları bilinmeyen yerlere sürgün eden İsrail devletinin bu süreçte en az 6 tutsağı katlettiği kaydedilen açıklamada, hasta tutsakların da tahliye edilmeyerek ölüme terk edildiği vurgulandı.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) Şehit, Tutsak ve Yaralılar Bürosu'nun 18 Kasım'da "İşgal Hapishaneleri İdaresi, lider ve düşünür Walid Dakka yoldaşın hayatından sorumludur. Dakka'nın Ramle Hapishanesi Kliniği'nden Gilboa Hapishanesine nakledilmesiyle birlikte yaşamı iki kat daha tehlikeye girmiştir" açıklamasına dikkat çekilen metinde, kemik iliği kanseriyle mücadele eden Walid Dakka'nın derhal serbest bırakılması istendi.

İşgalci İsrail devletinin Filistin halkına dönük bir soykırım gerçekleştirdiği kaydedilen açıklamada, "Hastaneleri, okulları, elektrik, su ve gıda depolarını bombalayarak soykırım saldırısını sürdüren siyonizm, 5 bin 500‘ü çocuk ve 3 bin 500'ü kadın olmak üzere 13 bin 300'ü aşkın Filistinliyi katletti" denildi.

Açıklama, şöyle devam etti: "Başta ABD ve AB ülkeleri olmak üzere, işgalci siyonist devletten yana tutum alan emperyalist devletler, İsrail'in işlediği insanlık suçuna ortaktırlar. TSP olarak, işgalci İsrail'in Filistinlilere yönelik soykırım saldırılarına ve onu destekleyenlere karşı, halkların enternasyonal dayanışmasını büyütmek göreviyle karşı karşıya olduğumuzun bilincindeyiz."