23 Eylül 2024 Pazartesi

TRT sosyal medya paylaşımını ihraç gerekçesi yaptı

KESK üyeleri, Mersin ve Diyarbakır'da yaptıkları eylemlerle OHAL İncelemeleri Komisyonu'nun lağvedilmesini ve 35'inci maddenin kaldırılmasını istedi. Diyarbakır'daki eylemde TRT çalışanı Deniz Salmanlı'nın sosyal medya paylaşımı gerekçe yapılarak ihraç edilmesine tepki gösterildi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Mersin ve Diyarbakır'da eylemler yaptı. Kanun Hükmünde Kararname'ye (KHK) eklenen geçici 35'inci maddenin kaldırılması istenen eylemlerde, OHAL İnceleme Komisyonu'nun da lağvedilmesi gerektiği vurgulandı.

'SON ARKADAŞIMIZ GÖREVE İADE EDİLENE KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ'
KESK Mersin Şubeler Platformu da KHK'lar eliyle gerçekleştirilen ihraçları Özgür Çocuk Parkı'nda protesto etti.

"Haksız hukuksuz işten atılan KESK üyeleri işlerine iade edilsin" pankartının açıldığı eylemde, açıklamayı Tüm Bel-Sen Mersin Şubesi Başkanı Mustafa Özbay yaptı. Olağanüstü Hal İnceleme Komisyonu'nun hukuka ve uluslararası sözleşmelere aykırı bir biçimde, hükümetin bir organı gibi çalıştığını ifade eden Özbay, komisyonun lağvedilmesini ve 35'inci maddenin kaldırılmasını istedi.

Özbay, "İktidar başta örgütlenme, düşünce ve ifade özgürlüğü hakkı olmak üzere temel hak ve özgürlüklere yönelik baskı politikalarına son vermeli, ceza ve soruşturmaları durdurmalıdır. Son arkadaşımız görevine iade edilinceye ve bu zulüm bitinceye kadar mücadelemizi devam ettireceğimizi buradan bir kez daha haykırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Eylem boyunca, "KHK'ler gidecek biz kalacağız" sloganı atıldı.

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMI İHRAÇ GEREKÇESİ YAPILDI
KESK Amed Şubeler Platformu da Yenişehir'de bulunan Hazal Park'ta bir araya geldi, TRT çalışanı Deniz Salmanlı'nın ihraç edilmesine tepki gösterdi. "KHK'ler gidecek biz kalacağız" pankartının açıldığı eylemde açıklamayı HABER-SEN Diyarbakır Şube Başkanı Mehmet Ulu yaptı.

Ulu, 22 yıl boyunca herhangi bir disiplin cezası dahi almayan Salmanlı'nın sosyal medyada yaptığı bir paylaşım sebebiyle önce açığa alındığını ardından geçici 35. Madde ile ihraç edildiğini aktardı.

Sendikal hak ve özgürlükleri için mücadele yürüten kamu emekçilerinin kriminalize edilemeyeceğini vurgulayan Ulu, "2016 Temmuz darbe girişiminden bu yana OHAL ile birlikte on binlerce kamu emekçisi, kanun hükmünde kararnamelerle kamudaki görevlerinden ihraç edilerek adeta açlığa ve ölüme terkedildi" dedi.

Eylem boyunca, "Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek" sloganı atıldı.