21 Eylül 2024 Cumartesi

Trendyol işçilerine İşçi Emekçi Birliği'nden ziyaret

Trendyol deposunda direnen işçileri ziyaret eden İşçi Emekçi Birliği, direniş kazanımla sonuçlanana kadar işçilerin yanında olduklarını duyurdu.

Trendyol Esenyurt deposunda maruz kaldıkları baskı, hakaret ve aşağılanmaya karşı haklarını aramak için PTT-Sen ve DGD-Sen'de örgütlenen ve işten atılan işçilerin direnişi 19'uncu gününde depo önünde sürüyor. İşçileri bugün İşçi Emekçi Birliği ziyaret etti.

İşçi Emekçi Birliği alana "Yaşasın sınıf dayanışması" pankart ve sloganıyla geldi. Trendyol işçilerinin tüm baskılara, mobbinglere rağmen direnişe devam ettiğinin altını çizen İşçi Emekçi Birliği temsilcisi, "Bu onurlu direnişin sonuna kadar seslenicisiyiz, kazanımla sonuçlanana kadar burada olacağız" ifadelerini kullandı.

Depoda çalışan arkadaşlarına seslenen işçiler, "Biz burada sizin için de direniyoruz. Bizi dinleyin, bu adamlar işe yaramaz demeyin. Hepimizin geçim derdi var. Arkamızı dönüp gidebilirdik ama hayır hakkımızı bırakmadık, bırakmayacağız" ifadelerini kullandı.

Öte yandan DGD-Sen direniş alanına yakında patlayan kanalizasyondan direniş alanına lağım suyu aktığını duyurdu. Paylaşımda, "Patlayan kanalizasyondan direniş çadırımızın önüne lağım suları akıyor. Yol çalışması, kepçe sesleri derken şimdi de lağım suları ile direnişimiz engellenmek isteniyor. İşçilerin hastalık kapmaması için sorunu derhal giderin" denildi.