24 Eylül 2024 Salı

Trendyol işçileri: Korkmuyoruz, hakkımızı alacağız

Trendyol işçileri, kötü çalışma koşullarına ve düşük ücret zammına karşı İstanbul, İzmir ve Eskişehir'de bir araya geldi. Mevcut koşullardan şikayetçi olduklarını belirten işçiler, haklarını alana kadar direnmeye devam edeceklerini söyledi. 

Trendyol işçileri yüzde 11'lik ücret zammına karşı İstanbul'da Maltepe ve Yenikapı, İzmir Bayraklı ve Eskişehir'de eylem yaptı.

Dün Maslak'taki Trendyol binasının önünde bir araya gelerek kontak kapatan Trendyol kuryeleri, kötü çalışma koşulları ve düşük ücretlere karşı 2 gün iş bırakacaklarını duyurmuştu.

Maltepe'de toplanan işçiler, "Zamsız hayat herkesi başka yorar", "Çalışanına sahip çık Trendyol", "Emekçi burada Trendyol nerede", "Trendyol uyuma" dövizleri taşıdı. Basın açıklaması yapan işçiler, "Bizler bugün keyfiyetten bulunmuyoruz. Korkmuyoruz, hakkımızı alacağız! Gelmeyen Trendyol Express işçilerine de sesleniyoruz, bizler hepimizin hakkı için bağırıyoruz" dedi.

Trendyol çalışanları, ülke genelinde artan zamlardan çok etkilendiklerini belirterek, yöneticilerine bunları ilettiklerini ancak yüzde 11 gibi çok "komik" bir sayıyla karşı karşıya geldiklerini ifade etti. Buna karşı çıktıklarında pek çok çalışanın mobbinge maruz kaldığına dikkat çeken Trendyol işçileri, bugün burada koşulların daha düzgün olması için bir araya geldiklerini ve yöneticilerden bir açıklama beklediklerini kaydetti. Trendyol çalışanları olarak mevcut koşullardan şikayetçi olduklarını vurgulayan işçiler, bugün kalabalık olarak bir araya gelip şikayetlerini tek ses olarak daha gür duyurmak istediklerini dile getirdi.

İşçiler, Maslak'a Maltepe'den konvoy şeklinde gitme kararı aldı. Konyov polis tarafından durduruldu.

Trendyol işçileri Yenikapı'da da toplanmaya başladı.

İzmir Bayraklı'daki Trendyol işçileri de eyleme başladı. İşçiler, "Yeterli zammı almadığımız sürece direnişe devam etmeyi düşünüyoruz" diye konuştu.

Eskişehir'de de Trendyol emekçileri "Sefalet zammını kabul etmiyoruz!" diyerek sokağa çıktı. İşçiler basın açıklaması yaptı.