20 Eylül 2024 Cuma

Trendyol direnişçilerinden İstinye Park AVM'de eylem

Direnişin 38. gününde İstinye Park AVM'de eylem yapan Trendyol işçilerine yönetim ve güvenlik saldırdı.

DGD-Sen ve PTT-Sen'e üye oldukları için işten atılan Trendyol Esenyurt deposu işçilerinin direnişi 38. gününde. İşçiler bugün de şirketin Maslak'taki genel merkezi önünde direnişe başladı.

İşçilerin binaya yaklaşmasını engellemek için yollar gözaltı araçları ve polis koridoruyla döşendi. "Atılan işçiler geri alınsın" pankartını açan işçiler kısa bir açıklama yaptı. Söz alan PTT-Sen Genel Başkanı Süleyman Şen, "38 gündür diyoruz ki haklıyız kazanacağız. Bu işyerinde gasp etmeye çalıştığınız haklarımızı verin" dedi. Şen, direnmekten vazgeçmeyeceklerinin altını çizdi.

KONUKÇU: MÜCADELEYİ ORTAKLAŞTIRMAMIZ GEREKİYOR
İşçileri bugün Yeşil Sol Parti milletvekilleri Kezban Konukçu ve Cengiz Çiçek ziyaret etti. Konukçu, "Kamuoyuna çağrı yapmak istiyoruz. Trendyol işçilerini görelim, talepleri bizlerin talebidir. Güvencesiz çalışma koşullarına,  taşeron sistemine karşı mücadeleyi mutlaka ortaklaştırmamız gerekiyor. Bu sömürü sisteminin son bulabilmesi için emekçilerin, sendikaların taleplerini birleştirmesi gerekiyor. Arkadaşlarımızı yalnız bırakmayalım" çağrısı yaptı.

Trendyol'u boykot çağrısı yapan Konukçu, direnişçilerin yanında olunmazsa sömürü düzeninin yaygınlaşacağının altını çizdi. Konukçu şöyle devam etti: "Bu şehrin seçilmiş iki milletvekili kapılarına gittik ve görüşme talep ettik. Bizi burada yetkili yok dediler. Koca merkezde naslı yetkili olmuyor. İşçilerin sesini duymak istemeyenlerin işçilerin sesini duymasını sağlamak da bizim görevimiz olsun diyorum."

"Trendyol'dan alma suça ortak olma", "Birleşe birleşe kazanacağız"

DİRENİŞİ İSTİNYE PARK AVM'YE TAŞIDILAR
Gün boyunca Maslak'ta direnen işçiler daha sonra İstinye Park AVM'de eylem yaptı. Alışveriş mağazasında Trendyol'un haklarını gasp ettiğini ve emeklerini sömürdüğünü aktaran işçiler yönetimin ve güvenliğin saldırısına uğradı.