16 Eylül 2024 Pazartesi

Trans kadın erkek şiddetiyle katledildi

İstanbul'da bir süredir kendisinden haber alınamayan trans kadın Gece Yanıker, erkek şiddetiyle katledildi.

İstanbul'da kendisinden bir süredir haber alınamayan trans kadın Gece Yanıker, erkek şiddetiyle katledildi.

Nefret cinayetini sosyal medyadan duyuran Eskişehir Onur Haftası Komitesi, "Bir süredir haber alınamayan trans kadın Gece Yanıker'in erkek şiddeti ile katledildiğini öğrendik.  Bu cinayetin sorumlusu trans+'ları hedef gösteren, LGBTİ+fobiyi büyüten saray faşizmidir. Gece Yanıker'in katili ve diğer bütün transların katilleri aramızda dolaşıyor. Gece'ye sözümüz mücadelemizi büyüteceğiz! Bir kişi daha eksilmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

'TRANS CİNAYETLERİ POLİTİKTİR'
Çok sayıda LGBTİ+ ve kadın örgütü de nefret cinayetine tepki gösterdi.

Direnişin Renkleri: "Trans kadın arkadaşımız Gece Yanıker, bir erkek tarafından vahşice katledildi!  Biz trans kadınları, LGBTİ+'ları; nefret politikaları ve cezasızlık uygulamaları ile ölüme mahkum eden bu sistemden hesap soracağız! Fail devlettir, yıkacağız! Trans cinayetleri politiktir!"

Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM): "23 yaşındaki trans kadın Gece Yanıker erkek şiddeti ile katledildi. Her gün LGBTİ+ fobiyi örgütleyen, LGBTİ+'ları  hedef gösteren, nefret politikaları üreten heteroseksist devlet bu cinayetin sorumlusudur. Trans cinayetleri politiktir!"

Özgür Genç Kadın (ÖGK): "Bir süredir haber alınamayan trans kadın Gece Yanıker'in erkek şiddeti ile katledildiğini öğrendik. Bu cinayet, her gün her alanda LGBTİ+fobiyi örgütleyen, nefret cinayetlerinin önünü açan heteroseksist devletin politikalarının sonucudur. Trans cinayetleri politiktir!"

Üniversiteli Feminist Kolektif (ÜFK): "Bir süredir haber alınamayan trans kadın Gece Yanıker bir erkek tarafından katledildi. Gece'nin ve katledilen tüm LGBTİ+ların hesabını soracağız. LGBTİ+fobiyi üreten ve besleyen erkek devlet hesap verecek! Trans cinayetleri politiktir!"