22 Ekim 2024 Salı

Figen Yüksekdağ ile Enternasyonal Kadın Dayanışma Ağı, Cansu Özdemir ile görüştü

Figen Yüksekdağ ile Enternasyonal Kadın Dayanışma Ağı heyeti, Almanya'nın Hamburg kentinde Die Linke Hamburg parlamento grubu Eşbaşkanı Cansu Özdemir ile görüştü.

Figen Yüksekdağ ile Enternasyonal Kadın Dayanışma Ağı heyeti, Almanya'nın Hamburg kentinde Die Linke Hamburg parlamento grubu Eşbaşkanı Cansu Özdemir ile görüştü.

Görüşmede Kobanê kumpas davası sürecini aktaran dayanışma ağı heyeti, "Bu dava başından beri uluslararası hukuka ve norm kurallarına aykırıdır, yargının bağımsız olmadığını, siyasi iktidarın uzantısı haline geldiğini açıkça göstermiştir. Bu doğrultuda siz ilerici siyasetçiler ve parlamenterleri AİHM kararlarını uygulatmak üzere, Kobanê kumpas davası tutuklularının serbest bırakılması için kamuoyu oluşturmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

ÖZDEMİR: DAYANIŞMAMIZ SINIR TANIMIYOR
Kobanê direnişinden sonra Avrupa'da yoğun bir bilinçlenme ve hareketlilik yaşandığını ifade eden Cansu Özdemir ise, şu ifadeleri kullandı: "Figen Yüksekdağ'ı kişisel olarak tanıyorum, yıllar önce birlikte çalışma fırsatı bulduk. Seçim sürecimde bana destek olduğu için benim için özel bir yeri vardır, o süreçte Almanya'daydı. 4 Kasım'da Figen arkadaş ve diğer tutsakların tutuklanmalarının 8 yılı dolmuş olacak. Tutsakların haksız yere yargılandığını biliyor ve yapılabilecekleri önemsiyorum. Bu tarihte eyalet meclisi binamızda kamuoyuna dönük basın açıklaması gerçekleştirmek etkili olacaktır. Bir kadın olarak da özellikle Figen Yüksekdağ ve diğer tutsak kadınlar adına bu dayanışma kampanyası için teşekkür ediyorum. Dayanışmamız sınır tanımıyor."

Cansu Özdemir, dayanışma ağının imzaya açtığı metne de imzasını attı.