23 Eylül 2024 Pazartesi

Tosun'dan Yerlikaya'ya: İşkenceci polisler hakkında işlem başlattınız mı?

27 hafta boyunca gözaltına alınan kayıp yakını Besna Tosun, bileğine 6 kelepçe takan işkenceci polisler hakkında işlem yapılıp yapılmadığın  İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya soruyor, yapılmadıysa gerekçesinin açıklanmasını istiyor.

Cumartesi Anneleri 968. haftasını geride bıraktı. 700. haftaya yönelik polis saldırısı ve işkenceli gözaltıların ardından kayıplarla buluşma ve hafıza mekanı Galatasaray Meydanı kayıp yakınlarına kapatıldı. Cumartesi Anneleri 27 haftadır, basın açıklamalarını Galatasaray Meydanında yapmak için direniyor.

AYM'nin Galatasaray'a yasaklanmasına ilişkin verdiği iki ihlal kararına rağmen, her hafta kayıp yakınlarına polis saldırıyor, işkenceyle gözaltına alınıyor.

Cumartesi Annelerinin 968. hafta açıklamasına saldıran polis, gözaltında babaları kaybedilen Fehmi Tosun'un akıbetini soran Besna Tosun ve Newroz Tosun'a kameralar önünde işkence uyguladı.

Barikat önünde gözaltı işlemi için bekleyen polisler ilk olarak Newroz Tosun'a saldırdı. Tosun'a ters kelepçe işlemi uygulayan polisle, başını zorla eğmek için üzerine abandı. Duruma tepki gösteren Besna Tosun'un üzerine yürüyen polis amirinin talimatıyla bileğine 6 kelepçe takıldı.

Tosun günlerdir sosyal medya hesabından paylaştığı işkence videolarıyla İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya işkenceci polisler hakkında bir işlem yapılıp yapılmadığını sordu, yapılmadıysa gerekçesinin açıklanmasını istedi.

Tosun bugün yaptığı paylaşımda ise, "Sayın Bakan Yerlikaya, bu sabah ağrıyla uyandım. İşime bile gidemedim. O yüzden tekrar soruyorum. Bana işkence yaparken ‘daha çok bağır' diyen direnmediğim halde bileğime 6 kelepçe takan polisler hakkında herhangi bir işlem yapıldı mı? Yapılmadıysa neden yapılmadı" diye sordu.