25 Eylül 2024 Çarşamba

Topal: Şüphemiz yok birlikte kazanacağız

Yeşil Sol Parti Kocaeli milletvekili adayı Serpil Topal, partisinin seçim bürosu açılışında iktidarın düşman politikalarını hatırlattı, saray faşizmini yıkmak için birlikte mücadelenin önemine dikkat çekti. İktidarın artık yönetemeyeceğini belirten Topal, "Tanık olduğumuz bir şey var herkes bizden, Yeşil Sol Parti'den umutlu. Şüphemiz yok, birlikte kazanacağız" dedi.  

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Kocaeli Çayırova'da seçim bürosu açtı. Halkın yoğun ilgi gösterdiği açılışta, kadınlar öne çıktı. Uzun süre halay ve sloganların dinmediği açılışta, iktidarı göndermek için mücadeleyi yükseltme vurgusu yapıldı. 

Yeşil Sol Parti Kocaeli milletvekili adayı Serpil Topal, kısa bir konuşma yaptı. İktidarın yirmi yıllık kadın, çocuk, işçi ve emekçi, doğa düşmanı sermaye ve rant odaklı politikalarını hatırlatan Topal, "Halkına, gencine, kadına, doğasına herkese düşmanlık yapan bir iktidar var karşımızda. Biz bu süre içerisinde gördük ki kadınları sokakta katleden bir iktidar var. Gördük ki gençleri tamamen geleceksizliğe mahkum eden bir iktidar var. Depremde halkını canlı canlı enkaz altında bırakan düşman bir iktidar var. Her yerde doğayı talan eden, Alevilere düşmanlık eden bir iktidar var" dedi. 

'BİRBİRİMİZDEN GÜÇ ALARAK ONLARI GÖNDERECEĞİZ'
"Bu saray faşizmini devireceğiz, yok edeceğiz" diye vurgulayan Topal, birlikte mücadele ile bunu başarabileceklerini dile getirdi. Sokaklarda, Mecliste, her yerde ezilen halkların, gençlerin, kadınların hakkını savunan, eşitlik ve adalet için mücadele eden kendinden olmayan herkesi düşman ilan ederek hapishanelerde tutsak eden saray faşizmiyle karşı karşıya olduklarını söyleyen Topal, şöyle devam etti: "Tutsak düşen yoldaşlarımıza özgürlük getireceğiz. Kadınların özgürlük mücadelesinde yanında olacağız. Çok yakından tanığız bu saray iktidarı bizim birlikte olmamızdan, güçlü olmamızdan korkuyor. Seçim sürecinde, alanlarda olduğumuz her yerde karşımıza çıkıyor. Halaylarımızı, müziğimizi, sloganlarımızı engellemeye çalışıyorlar. 21 yıldır bu ülkeyi böyle yönettiler artık yönetemeyecekler. Birbirimizden güç alarak sokak sokak çalışarak onları göndereceğiz. Meclise güçlü bir şekilde gelerek bu ülkenin özgürlük mücadelesinde en önde yürüyenler olarak hak ettiğimiz yerde olacağız. Tanık olduğumuz bir şey var herkes bizden, Yeşil Sol Parti'den umutlu. Şüphemiz yok, birlikte kazanacağız."

Topal'ın konuşmasının ardından seçim bürosu alkışlarla açılırken, kitle uzun süre halay ve sloganlara devam etti.